MS Lichtbericht

Zo’n 25.000 mensen in Nederland hebben MS. Zij worden dagelijks geconfronteerd met de beperkingen die MS met zich meebrengt. Om mensen met MS een hart onder de riem te steken én geld op te halen voor onderzoek naar MS, hebben we MS Lichtberichten in het leven geroepen. Met deze actie kun je een lichtbericht doneren aan specifiek één persoon of alle mensen met MS. Zo laat je ze weten dat zij er niet alleen voor staan.

Stuur een MS Lichtbericht naar mensen met MS - Nationaal MS Fonds

Als je een donatie doet aan het Nationaal MS Fonds, kan je een lichtbericht sturen naar iemand met MS of alle mensen met MS. Dit lichtbericht verschijnt als een lichtpuntje op een digitale kaart van Nederland. Met deze MS Lichtberichten actie wil het Nationaal MS Fonds mensen met MS een hart onder de riem steken en zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar MS. Maricha Kroeske weet als geen ander hoe een spontaan bericht van iemand het verschil maakt. “Veel mensen weten niet wat het is om chronisch ziek te zijn. Sinds ik tien jaar geleden de diagnose MS kreeg is mijn leven totaal veranderd en zie ik veel minder mensen. MS heeft een enorme impact op mijn dagelijks leven. Een spontaan bakje koffie, gezellig weg met vrienden, sporten… het is allemaal niet meer vanzelfsprekend. Een hartverwarmend berichtje betekent, zeker nu in coronatijd, voor mij zoveel en kan mijn hele dag goedmaken.” Lees hier het hele verhaal van Maricha.

Hoe stuur je een MS Lichtbericht?

Ga naar de website mslichtbericht.nl en klik op ‘Doneer een MS Lichtbericht’. Vul jouw gegevens in en kies bij het schrijven van het MS Lichtbericht aan wie jij het bericht richt. Je kan voor iemand persoonlijk kiezen of voor alle mensen met MS. Alle berichten worden zichtbaar op de digitale kaart, zodat we Nederland vullen met duizenden lichtpuntjes. Je kunt jouw lichtbericht ook delen op social media, per mail, sms of WhatsApp. Misschien inspireer je hiermee ook andere mensen om een lichtbericht te doneren.

Wat gebeurt er met jouw bijdrage?

Het Nationaal MS Fonds zet zich in voor een toekomst zonder MS. Tot die tijd zijn we er voor alle 25.000 mensen in Nederland, die nú met MS leven. En natuurlijk voor hun naasten. We zetten alles op alles om de kwaliteit van leven met MS en de kwaliteit van de MS-zorg te verbeteren. Onderzoek is daarom belangrijk. We ontvangen geen subsidies van de overheid en zijn volledig afhankelijk van donateurs. Jouw gift is onmisbaar en maakt echt het verschil.

Ben jij een lichtpuntje voor mensen met MS?

Doneer een MS Lichtbericht

Stuur een MS Lichtbericht en laat via een persoonlijke boodschap aan jouw vriend, familielid, collega of studiegenoot met MS weten dat je aan hem of haar denkt.