BETTER Digitale Buddy start met kopgroep

Het is zover! De eerste gebruikers van BETTER Digitale Buddy nemen deze week de app, speciaal voor mensen met MS, in gebruik. De Digitale Buddy helpt mensen met MS om hun kwaliteit van leven te verhogen. In de komende weken krijgen nieuwe gebruikers in fases toegang tot de app.

De Digitale Buddy biedt digitale coaching om de kwaliteit van leven te verhogen. In de app zijn verschillende onderdelen te vinden. In het Kenniscentrum staat uitgebreide informatie over MS. Denk aan wetenschappelijke kennis, inspiratie en ervaringsverhalen van anderen. Gebruikers stellen hun eigen plan op in het onderdeel Persoonlijke Doelen. Deze doelen kunnen gaan over energiebalans, een gezonder eetpatroon, bewegen of relaties. Welke doelen de gebruiker instelt, is zijn of haar keuze. In de Community ontmoeten zij andere gebruikers, bijvoorbeeld om ervaringen te delen.

Dit is BETTER Digitale Buddy

Inzichten

Het doel van de applicatie is om de gebruiker te laten leren van zijn of haar eigen inzichten. Door elke dag activiteiten en het gevoel daarbij bij te houden, ontstaan belangrijke inzichten om de kwaliteit van leven te verbeteren. Daarnaast dragen ervaringen van gebruikers bij aan belangrijke inzichten voor MS en andere chronische ziekten.

Rol Nationaal MS Fonds

De Digitale Buddy is ontwikkeld in samenwerking met het Nationaal MS Fonds. Directeur-bestuurder Rianne Wisgerhof: ‘We hebben veel contact met mensen met MS en zien dat veel van hen door de diagnose de regie over hun leven kwijtraken. Een stukje coaching kan de grip op hun leven weer teruggeven. De Digitale Buddy speelt hier mooi op in, door samen met de gebruiker persoonlijke en haalbare doelen te stellen. We geloven dat het gebruik van de Digitale Buddy kan zorgen voor een betere kwaliteit van leven. Daar zetten wij ons graag voor in! Daarnaast kunnen de ingevoerde gegevens van de gebruikers ons nieuwe en waardevolle kennis en inzichten geven.’

Doe mee!

Onze ambassadeur Maartje Havermans is één van de eerste gebruikers van de Digitale Buddy. Toen zij de diagnose MS kreeg, miste zij een digitale buddy, die stap voor stap begeleiding biedt en focust op wat wél lukt. Als lifestylecoach gebruikt Maartje in haar praktijk, net als de Tiny Habits in Buddy, met gedragspunten per dag. ‘Makkelijke punten die je iedere dag kunt behalen, zoals water drinken of drie kleren groente kiezen. Omdat je ze kunt afvinken, geven ze een positief gevoel. Dat zorgt voor blijvende verandering. Na een maand zit het in je nieuwe leefstijl.’

Ook gebruiker worden?

Heb jij interesse en wil jij je ook aanmelden als gebruiker van de Digitale Buddy? Dat kan!