HomeCoachingCan Do behandelprogramma

Can Do behandelprogramma

Als je de diagnose MS krijgt, komt er veel op je af. Doemscenario’s, gedachten en vele vragen steken de kop op. Kan ik nog voor mijn kinderen zorgen? Nemen mensen mij nog serieus nu ik MS heb? Wil mijn partner nog met mij verder? Het Can Do behandelprogramma biedt mensen met MS en hun partner de kans om uit deze negatieve spiraal te klimmen. Samen met een team van specialisten gaan zij de confrontatie met zichzelf aan en kijken naar hoe zij in het leven staan met MS.

Can Do Behandelprogramma

Het Nationaal MS Fonds organiseert sinds 2011 meerdere malen per jaar een Can Do training. In totaal hebben meer dan 700 mensen met MS (en hun partners) drie dagen gesproken over mogelijkheden in plaats van beperkingen, communicatie (binnen de relatie), en de mogelijkheden om zowel geestelijk als lichamelijk te bewegen in plaats van te verstijven.

Enkele reacties van mensen die aan een Can Do training hebben deelgenomen:

  • Karin: ‘Ik ga niet meer als patiënt maar als vrouw door het leven. Bedankt voor de kans. Dit zal ik nooit meer vergeten.’
  • Bettina: ‘Ik ben compleet door de mangel gehaald, maar weet wel nu wat me te doen staat.’
  • Truda: ‘Ik merk vooral dat ik geen angsten meer heb om te bewegen. Want ik was heel bang, als ik iets te veel deed dat de MS zou verslechteren.’
  • Saskia: ‘Ik kwam binnen als patiënt en ga naar huis als een mens.’
  • Henk: ‘Ik was mijn partner kwijt, maar heb haar weer gevonden.’

Can Do gaat over verantwoordelijkheid, autonomie, zelfredzaamheid, het pakken van kansen en het openen van gesloten deuren. Over leven in plaats van overleven. Doe jij mee? Houd onze website en social media in de gaten voor nieuwe data.

Ga jij de confrontatie aan?

Wil je meer informatie of deelnemen? Twijfel niet en neem contact met ons op!

Stuur een e-mail