De [email protected] Awards is een initiatief van het Nationaal MS Fonds en is in het leven geroepen om werkgevers in het zonnetje te zetten die hun collega met MS zodanig ondersteunen, dat hij of zij aan het werk kan blijven mét MS. Deze jaarlijkse verkiezing laat zien dat het vaak wél mogelijk kan zijn voor chronisch zieke werknemers om hun functie uit te oefenen met hulp van de werkgever of collega’s.

[email protected] studie

We ondersteunen sinds 2014 de [email protected] studie, waarbij onderzoekers in kaart proberen te brengen welke factoren een rol spelen bij het wel of niet behouden van werk en functioneren op het werk bij mensen met relapsing remitting MS. In het begin van de [email protected] studie hebben onderzoekers 19 werkende mensen met MS geïnterviewd. Uit deze interviews kwam onder andere dat het hebben van een begripvolle leidinggevende belangrijk is. Alle reden dus om die begripvolle werkgevers in het zonnetje te zetten!

Terugblik [email protected] Award 2020

Tijdens de [email protected] Award 2020 namen drie finalisten het tegen elkaar op: Wesselman Accountants in Helmond, Videobutler in Amsterdam en Stichting Wooncompas in Spijkenisse. Op de Nationale MS Dag, op 8 november 2020, werd de winnaar bekend gemaakt. Remko Brilman van Videobutler won de award en kreeg deze uit handen van schrijver Ronald Giphart. Remko werd in juni genomineerd door werknemer Jessica Blanco (39). Remko is begaan met Jessica: ‘Jessica had al wat lichamelijke klachten toen ze 5 jaar geleden bij ons in dienst kwam en na een half jaar bleek dat zij MS had. Voor mij maakte dat geen verschil. We zorgden voor een groter beeldscherm voor Jessica omdat ze problemen had met haar zicht. Werken deed ze vanuit huis. Ik heb een hele gemotiveerde werknemer aan Jessica en wil haar graag behouden.’

Blijf op de hoogte

Meer over [email protected] Awards? Houd de website in de gaten.

Meer over [email protected] Awards