De [email protected] Awards is een initiatief van het Nationaal MS Fonds en is in het leven geroepen om werkgevers in het zonnetje te zetten die hun collega met MS zodanig ondersteunen, dat hij of zij aan het werk kan blijven mét MS. Deze jaarlijkse verkiezing laat zien dat het vaak wél mogelijk kan zijn voor chronisch zieke werknemers om hun functie uit te oefenen met hulp van de werkgever of collega’s.

[email protected] studie

We ondersteunen sinds 2014 de [email protected] studie, waarbij onderzoekers in kaart proberen te brengen welke factoren een rol spelen bij het wel of niet behouden van werk en functioneren op het werk bij mensen met relapsing remitting MS. In het begin van de [email protected] studie hebben onderzoekers 19 werkende mensen met MS geïnterviewd. Uit deze interviews kwam onder andere dat het hebben van een begripvolle leidinggevende belangrijk is. Alle reden dus om die begripvolle werkgevers in het zonnetje te zetten!

Nomineren

Tot en met 31 augustus 2020 is het mogelijk om jouw werkgever te nomineren. Dit kan via de [email protected] Awards website. Door jouw werkgever te nomineren laat je andere mensen met MS zien dat het niet onmogelijk is om na de diagnose te blijven werken, mits een werkgever bereid is hierbij te helpen. Jouw verhaal kan inspirerend zijn!

Finalisten

Een deskundige jury selecteert na de nominatieronde tien genomineerden. Deze tien genomineerden vragen wij om nog een aantal aanvullende vragen te beantwoorden. Een tweede selectie vindt begin september plaats. Er blijven dan nog drie finalisten over, die met elkaar strijden om de [email protected] Awards. Deze drie finalisten mogen hun verhalen voor de camera vertellen.

Stemmen

Van 10 oktober tot en met 8 november kan er gestemd worden op de drie finalisten. De werkgever met de meeste stemmen zal de award winnen.

Bekendmaking winnaars

De [email protected] Awards wordt dit jaar uitgereikt tijdens de Nationale MS Dag op 8 november 2020.

Terugblik [email protected] Awards 2019

Nomineren?

Ben jij jouw werkgever dankbaar? Nomineer hem of haar dan voor de [email protected] Awards 2020.

Ik wil mijn werkgever nomineren