MS collecteweek van start!

Van 28 juni t/m 3 juli 2021 vindt onze landelijke huis-aan-huiscollecte plaats. We verwachten dat er zo’n 10.000 collectanten langs de deuren gaan. Daarnaast zetten vele honderden zich in via de online collecte. De opbrengst van de collecte gebruikt het Nationaal MS Fonds voor betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS, nu en in de toekomst.

Face it. MS is zenuwslopend

In aanloop naar de collecteweek hebben wij meerdere gezichten van MS getoond. Carla, Winston, Carlien, Kevin en Vera vertelden hun verhalen. Zij verschillen in leeftijd en zitten ieder in een andere levensfase, maar zij hebben één ding gemeen: ze hebben alle vijf MS. Alle verhalen zijn te vinden op onze pagina Face it.

Opbrengst is hard nodig

Over MS is nog veel onbekend. Onderzoekers weten niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe het genezen kan worden. Met de opbrengst van de collecteweek investeert het Nationaal MS Fonds onder andere in innovatieve onderzoeken om betere behandelmethoden te vinden en om de kwaliteit van leven van mensen met MS te verbeteren. Naast onderzoek geven we ook voorlichting over MS en zetten we in op coaching van mensen met MS.

Anders collecteren door COVID-19

Door het coronavirus is collecteren ook dit jaar anders dan normaal. Natuurlijk staan veiligheid en gezondheid voorop. Naast de vertrouwde oranje collectebus bieden we ook dit jaar meerdere vormen van collecteren aan. Het is bijvoorbeeld mogelijk om mobiel te collecteren of om een digitale collectebus aan te maken.

Collectant gemist?

Doneer dan via onze website. Je kunt ook doneren door een bedrag te storten op NL92INGB0000005057.

Doneer nu!

MS is zenuwslopend. Geef en steun de strijd tegen MS.