Praten met jouw omgeving

Je hebt net de diagnose MS gehad. Hoe vertel je dit aan familie en vooral aan je kinderen? En laat je er iets over los op jouw werk? Praten met jouw omgeving kan helpen om de diagnose een plek te geven.

Praten met jouw omgeving - Nationaal MS Fonds

Toch vertellen? Wees open en eerlijk

Een MS-verpleegkundige kan jou adviseren over het wel of niet vertellen over jouw diagnose. Hierover praten met jouw omgeving? Wees open en eerlijk. Geef aan met welke onzekerheden je te maken hebt. Door te vertellen over de diagnose voelen sommige mensen met MS zich gesteund door hun omgeving. Dit verschilt per persoon. Andere mensen met MS zullen dit gevoel minder hebben. Je hebt niet alleen te maken met verschillende karakters van mensen, maar ook met uiteenlopende klachten. Ieder gaat op zijn eigen manier met klachten om. Het praten over de diagnose is ook voor de een makkelijker dan voor de ander.

Can Do More

Het Nationaal MS Fonds gaat uit van de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Dit motto vind je terug in ons Can Do More-programma. Met dit programma geven we met mensen met MS en hun partner handvatten om beter om te gaan met de gevolgen van MS. Je gaat aan de slag met thema’s als acceptatie en de invloed van MS op je dagelijks leven. Ook ontdek je hoe je zoveel mogelijk zelf de regie kunt houden over je situatie.