HomeDiagnose MSPraten met jouw omgeving

Praten met jouw omgeving

Je hebt net de diagnose MS gehad. Hoe vertel je dit aan familie en vooral aan je kinderen? En laat je er iets over los op jouw werk? Steun van mensen uit jouw omgeving kan helpen om de diagnose een plek te geven.

Toch vertellen? Wees open en eerlijk

Een MS-verpleegkundige kan jou adviseren over het wel of niet vertellen over jouw diagnose. Bespreek je de diagnose met jouw omgeving? Wees open en eerlijk. Geef aan met welke onzekerheden je te maken hebt. Door te vertellen over de diagnose voelen sommmige mensen met MS zich gesteund door hun omgeving. Dit verschilt per persoon. Andere mensen met MS zullen dit gevoel minder hebben. Je hebt niet alleen te maken met verschillende karakters van mensen, maar ook met uiteenlopende klachten. Ieder gaat op zijn eigen manier met klachten om. Het praten over de diagnose is ook voor de een makkelijker dan voor de ander.

Can Do

Het Nationaal MS Fonds gaat uit van de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Dit motto vind je terug in ons Can Do behandelprogramma. Met dit programma dagen we mensen met MS uit om hun grenzen op te zoeken. Ze ervaren hierdoor wat ze allemaal wel kunnen. We moedigen mensen met MS aan om uitdagingen te blijven zoeken en volop te leven. We onderschatten hierdoor niet de problemen van mensen met MS. Hoe je met je klachten omgaat, bepaalt wel hoe je in het leven staat en hoe anderen jou zien.