HomeEdo: ‘Hopelijk komt er snel een oplossing voor deze rotziekte’

Edo: ‘Hopelijk komt er snel een oplossing voor deze rotziekte’

Edo Edens nam in de zomer van 2020 contact met ons op. Hij had de intentie om het Nationaal MS Fonds in zijn testament op te nemen. In zijn omgeving heeft Edo gezien wat een grillige ziekte MS is.

‘Ik ken een aantal mensen die op vrij jonge leeftijd de diagnose MS kregen. Ze hadden nog een leven voor zich, maar in één klap veranderde hun toekomst ingrijpend. Ik vond het verschrikkelijk om te zien hoe ze achteruit gingen. En dat je weet dat er geen oplossing is. Toen hoorde ik over hoopvol genetisch onderzoek. Stel je voor dat er een doorbraak komt, waarmee deze rotziekte tot een einde komt. Dat zou fantastisch zijn! Daarom wil ik met mijn nalatenschap baanbrekend onderzoek naar oplossingen voor MS mogelijk maken.’

Executeur testamentair

Edo heeft het Nationaal MS Fonds ook benoemd tot executeur testamentair. ‘We hebben regelmatig contact. Zeker nu ik zelf de diagnose kanker heb gekregen, vind ik het belangrijk om duidelijk te maken wat ik wil. Het is voor mij een geruststellende gedachte dat mijn nalatenschap ook echt volgens mijn wensen wordt afgewikkeld.’

Meer over nalaten

Benieuwd hoe je kunt nalaten aan het Nationaal MS Fonds?

Alles over nalaten