(Ex)-deelnemers MS-studie naar kwaliteit van leven gezocht

Het MS4 Research Institute is op zoek naar mensen met MS die ooit met het onderzoek naar de kwaliteit van leven zijn gestart. Samen met de universiteiten van Maastricht en Groningen begint het instituut aan de analyse van de studiegegevens. Deze gegevens van (ex)-deelnemers zijn belangrijk, omdat ze een beter inzicht geven in de lange termijn veranderingen in ervaren beperkingen en kwaliteit van leven bij MS.

De onderzoekers vragen iedereen die ooit met het onderzoek is gestart om toestemming om de gegevens te gebruiken en een aantal vragenlijsten in te vullen. Het gaat om de vragenlijsten: MSIP, MSQoL-54 en de Vragenlijst 2021. In de informatiebrief is meer informatie en uitleg te vinden.

Inloggen

Ben jij een (ex)-deelnemer en wil je graag helpen bij deze studie? Log dan in met jouw persoonlijke inloggegevens. Onder ‘Gegevens toevoegen’ vind je ‘Onderzoekslijst 2021’. Heb jij geen inloggegevens meer? Stuur dan een mail naar het onderzoeksteam. Ook voor vragen kun je bij het team terecht via de mail of telefonisch via 024-3239146.

Uitkomsten

Het onderzoek wordt gefinancierd door het Nationaal MS Fonds, Curavista bv en MS4 Research Institute. In 2020 heeft het MS Fonds een bedrag van ruim 26.000 euro bijgedragen. De resultaten van het onderzoek worden eind 2021 bekend gemaakt op deze website.

Meer over het onderzoek

Benieuwd naar het onderzoek naar de kwaliteit van leven?