Het Can Do More programma is een training van acht sessies voor mensen met MS en/of zijn of haar ‘partner’/mantelzorger.

Het vormt een aanvulling op de medische behandeling. Bij Can Do More krijgen de persoon met MS en zijn of haar partner  handvatten aangereikt om de psychische en psychosociale gevolgen van MS goed te managen. Daarmee willen we de kwaliteit van hun leven positief beïnvloeden. De focus ligt op mogelijkheden i.p.v. beperkingen, op acceptatie en op het bevorderen van de autonomie en zelfredzaamheid van zowel de persoon met MS als de partner.

Can Do More is een actief programma, zeker geen praatgroep. Je gaat aan de slag met manieren om grip te krijgen op de gevolgen van MS in jouw leven. Je bent zelf aan zet om het maximale eruit te halen. De uitwisseling met mensen die in eenzelfde situatie zitten, blijkt heel waardevol.

Het Can Do More programma omvat acht groepssessies met elk een eigen thema. Na drie maanden is er een ankersessie: een terugkomsessie om de geleerde vaardigheden in praktijk te blijven brengen (het vasthouden van effectief gedrag – consolideren).

Er is een groep voor mensen met MS en een groep voor partners. In beide groepen komen vrijwel dezelfde thema’s aan bod. Dit zijn o.a. stressmanagement, cognitieve vaardigheden, angst, communicatie, sociale ondersteuning, etc.