Collecteren, hoe gaat dat?

Van 27 juni tot en met 2 juli 2022 gaan duizenden collectanten met een collectebus langs de deuren om geld op te halen voor onderzoek naar MS. Wil je ook collecteren? Lees dan het stappenplan met uitleg over de werkzaamheden en meld je aan!

Vormen van collecteren

Omdat MS niet stil staat, blijft geld voor belangrijk onderzoek en de ondersteuning van mensen met MS van levensbelang. Je kunt op verschillende manieren collecteren:

  • huis-aan-huis met de collectebus met geldgleuf en QR-code. Bekijk het stappenplan of de instructievideo;
  • rondbrengen van donatieflyers. Op deze flyer staat een QR-code, waarmee de gever snel en gemakkelijk kan doneren. Let bij het verspreiden van de flyer op de stickers op de deuren. Staat er Nee/Nee? Dan hier geen flyer. In Amsterdam geldt sinds kort een ander beleid: hier moet een woning een Ja/Ja-sticker hebben om ongeadresseerd drukwerk te ontvangen. Voor andere grote steden waar men een Ja/Ja sticker heeft, geldt voor ongeadresseerd drukwerk van een goed doel een uitzondering en mag de flyer wel in de bus worden gedaan Dat is het geval in Den Haag, Leiden, Tilburg, Rotterdam. We wachten nog op uitsluitsel van Utrecht;
  • aanmaken (en promoten) van een digitale collectebus;
  • mobiel collecteren. Deel jouw donatieverzoek gemakkelijk via WhatsApp, Facebook, e-mail of andere kanalen.

Collecteren met QR-code

Steeds minder mensen hebben contant geld in huis. Daarom hebben collectanten dit jaar een QR-code op hun legitimatiepas. Hierdoor kan, zonder contant geld in huis, toch gedoneerd worden. Het werkt als volgt:

  • Scan de QR-code met de camera van een Iphone of scan hem met een QR-scannerapp op een Android telefoon.
  • Er verschijnt een pop-up berichtje in de telefoon met daarin een link. Deze klik je aan.
  • Nu staat er welk bedrag je kunt geven. Dit bedrag kan aangepast worden. Op dezelfde pagina selecteer je jouw bank in het dropdown menu.
  • Vervolgens volg je de stappen op, waarbij je betaalt via online bankieren óf als je dit programma niet op jouw telefoon hebt, je e-identifier/bankpas scanner gebruikt om de betaling te voldoen.

Nog niet helemaal duidelijk? Bekijk dan het stappenplan, onderstaande video of de veelgestelde vragen.

Meld je aan!

Ben je overtuigd en wil jij ons graag helpen in de strijd tegen MS? Meld je dan aan als collectant!