Waarom nalaten aan het Nationaal MS Fonds

Het Nationaal MS Fonds droomt van een toekomst zonder MS. Dat is alleen mogelijk als we ons daar samen voor inzetten. Méér onderzoek is daarbij de sleutel.  

MS. Het stopt bij ons.
Door het Nationaal MS Fonds op te nemen in uw testament kunt u ervoor zorgen dat onderzoek naar een oplossing voor MS doorgaat. Samen kunnen we de generatie zijn die MS weet te stoppen. Voorgoed.

“We vinden het heel belangrijk dat er een oplossing voor MS komt. Dat is één van de redenen dat we het Nationaal MS Fonds steunen. Onderzoek is de manier dat mensen geen MS meer krijgen en we hopen dat het stopt.” – Jacquie Waller

ZENUWSLOPEND  

Iedere dag krijgt iemand in Nederland de diagnose MS. De diagnose MS wordt het meest gesteld bij mensen tussen de 25 en 40 jaar. MS is een chronische, progressieve, zenuwslopende ziekte waarbij het centraal zenuwstelsel onherstelbaar wordt beschadigd. Dit heeft zeer ingrijpende gevolgen zoals oogproblemen, blindheid, verlamming en extreme vermoeidheid. Bijna de helft van de mensen komt in een rolstoel terecht waardoor MS de meest invaliderende ziekte onder jongeren is. Ook moet 80% noodgedwongen stoppen met werken. De ziekte heeft daarom een enorme impact op het dagelijks leven, het gezin, inkomsten, maar ook de sociale contacten. 

NOOIT MEER MS? 

Een toekomst zonder MS kan onze gezamenlijke nalatenschap aan de wereld en de mensen na ons zijn. Nooit meer MS? Neem daarvoor het Nationaal MS Fonds op in uw testament. 

ONDERZOEK 

Dankzij onderzoek begrijpen we MS al veel beter. U kunt hier lezen wat voor onderzoeken we financieren.  Toch kunnen we de ziekte nog niet genezen. Onze onderzoekers blijven daarom werken aan oplossingen om een einde te maken aan MS. En de gevolgen ervan voor mensen met MS.  

“Zonder de bijdrage van mensen zoals u kunnen wij ons onderzoek simpelweg niet doen. Ik ben enorm gemotiveerd om MS samen met u en het Nationaal MS Fonds in de toekomst op te lossen. Samen kunnen we het verschil maken voor mensen met MS. Helpt u mee?” 

Dr. Antonio Luchicchi, neurowetenschapper MS Centrum Amsterdam UMC

Josien - Nationaal MS Fonds

Vragen? Neem contact op

Wilt u alle informatie nog even rustig nalezen? Vraag dan onze brochure over nalaten aan.

Heeft u een vraag over nalaten of hoe uw nalatenschap mee kan helpen aan een toekomst zonder MS? Neem dan contact op met Josien van Essen. Zij helpt u graag verder. Uiteraard worden uw gegevens vertrouwelijk behandeld.

Heeft u het Nationaal MS Fonds al opgenomen in uw testament? Dan horen wij dit ook graag, zodat we u op de hoogte kunnen houden van de ontwikkelingen en u uit kunnen nodigen voor bijvoorbeeld bijeenkomsten waarin onderzoekers verslag doen van hun werk.