HomeHelp meeWord collectant

Word collectant

Er is nog geen oplossing voor de ziekte MS. Onderzoekers weten niet hoe de ziekte ontstaat en hoe MS te genezen is. Onderzoek is dus hard nodig. Elke derde week van november is de MS collecteweek. Dit jaar is de collecteweek van 16-21 november 2020. Ondanks het coronavirus gaat de collecteweek door. Weliswaar aangepast, want deze situatie vraagt om maatregelen. Lees hieronder meer over de maatregelen, hoe collecteren werkt en hoe je je kan aanmelden als collectant.

Aanmelden als collectant

Collecteren in coronatijd

Ondanks de coronacrisis gaat onze collecteweek door. Maar we hebben jouw hulp daarbij nodig! De wereld staat voor een deel stil door het virus. Dit in tegenstelling tot MS. MS staat niet stil. Onderzoek naar MS en onze strijd tegen MS moet doorgaan en daar is geld voor nodig. We zijn hard op zoek naar collectanten die een twee uurtjes van hun tijd willen doneren om geld op te halen voor onderzoek naar MS. Gelukkig is het met een aantal kleine aanpassingen mogelijk om veilig en coronaproof te collecteren.

Wat doet een collectant?

Een collectant heeft een aantal taken rondom de MS collecteweek.

  • Het ophalen van de collectematerialen bij de collectecoördinator in jouw buurt.
  • Tijdens de collecteweek: collecteren! Loop langs de straten die je hebt afgesproken met jouw collectecoördinator, wees vriendelijk en bedank mensen voor hun gift.
  • Lever de collectebus in bij de collectecoördinator en tel samen hoeveel geld je opgehaald hebt. Let op: door de maatregelen rondom het coronavirus kan dit proces er wat anders uitzien.

Bekijk voor meer informatie ook het stappenplan voor collectanten of de pagina ‘Collecteren, hoe gaat dat?’

Meld je aan!

Wil jij collecteren voor onderzoek naar MS?
Collecteren is niet moeilijk en kost maar twee uurtjes van jouw tijd.

Ik meld mij aan als collectant
Ik wil meer lezen over de MS collecte