HomeHelp meeWord vrijwilligerRegiovrijwilliger

Regiovrijwilliger

We willen zoveel mogelijk mensen met MS en hun omgeving bereiken. Dat doen we door zichtbaar te zijn door het hele land. We verspreiden onze brochures en flyers en geven voorlichting door het hele land. Om dit voor elkaar te krijgen, hebben we hulp nodig van vrijwilligers. Wil jij in jouw regio helpen het Nationaal MS Fonds op de kaart te zetten?

We zoeken in elke provincie ongeveer twee of drie mensen die ons willen helpen. Je hoeft niet ver te reizen maar kan toch helpen om het werk van het Nationaal MS Fonds te ondersteunen. Dit is wat je gaat doen:

  • Flyers en brochures van het fonds neerleggen in bijvoorbeeld ziekenhuizen in jouw omgeving.
    Je gaat langs bij ziekenhuizen in jouw regio om brochures en flyers neer te leggen. Door deze informatie te verspreiden zijn bezoekers op de hoogte van onze activiteiten en evenementen. Door middel van de brochures informeren wij mensen over MS. We willen je vragen zo’n drie keer per jaar een rondje door jouw regio te doen. Wij blij en de bezoekers goed geïnformeerd!
  • Bij sponsoracties de (symbolische) cheque ophalen.
    Regelmatig zijn er bedrijven of particulieren die sponsoracties organiseren en daarmee geld ophalen voor het Nationaal MS Fonds. Natuurlijk halen we deze symbolische cheques graag persoonlijk op en dat is ook een taak van de regiovrijwilliger. Bij het ontvangen van de cheque wordt soms verlangd dat je iets vertelt over het werk van het fonds.
  • Voorlichting geven op bijvoorbeeld scholen en ziekenhuizen over MS en het werk van het Nationaal MS Fonds.
    Ziekenhuizen of scholen nodigen ons soms uit om iets te vertellen over MS of met een marktkraam met onze brochures op een informatiemarkt te staan. Dit komt echter niet vaak voor.

Als vrijwilliger maak je onderdeel uit van een grote groep vrijwilligers. Je krijgt vooraf  een training over het geven van voorlichting en je ontvangt een reiskostenvergoeding. We verwachten dat je zo’n 12-20 uur per jaar aan deze vrijwilligerstaak kwijt bent.

Meld je aan!

Lijkt het jou wat? Meld je dan via onderstaande knop. Vermeld in de e-mail jouw woonplaats en telefoonnummer. Voordat je als vrijwilliger aan de slag kan, word je altijd eerst gebeld door een medewerker van het Nationaal MS Fonds.

Aanmelden als vrijwilliger
Meer over vrijwilliger zijn/worden