Hoe kun je doneren tijdens de MS Collecteweek?

Van 27 mei t/m 1 juni gaan duizenden collectanten langs de deuren tijdens de MS Collecteweek. Het kan dus zijn dat er in deze week een collectant bij jou aan de deur staat. Dit doen zij om geld op te halen voor een toekomst zonder MS. Daarbij kunnen mensen naast contant geld ook doneren via een QR-code of de mobiele link. De giften zijn eenmalig en anoniem.

Manieren van collecteren

Hoe kun je doneren?

Tegenwoordig kun je op drie manieren geld geven aan de collectant.

  1.  Contante donatie in de oranje collectebus.
    Dit is de meest traditionele manier van doneren. Komt er een collectant langs de deur dan draagt hij/zij in de meeste gevallen een oranje collectebus bij zich. Hier kun veilig geld in stoppen. Na afloop van de MS Collecteweek telt de coördinator samen met een tweede persoon de totaalopbrengst en stort dit op de rekening van het Nationaal MS Fonds.
  2. Doneren via een Ideal QR-code.
    Een tweede manier om geld te doneren aan het Nationaal MS Fonds kan door het scannen van de Ideal QR-code die de collectant zichtbaar bij zich draagt. Dit kan op het legitimatiebewijs zijn of op een oranje kartonnen collectebus.
  3. Digitale donatie via sociale media-kanalen (Facebook, Whatsapp e.d.)
    De derde manier van doneren tijdens de MS Collecteweek is volledig online. Al onze collectanten ontvangen voorafgaand aan de MS Collecteweek een mobiele link naar hun eigen online collectepagina. Deze kunnen ze vervolgens delen met hun netwerk via bijvoorbeeld Whatsapp, Facebook, Mail etc. Dit is een beveiligde link waardoor doneren veilig is. Ook maken sommige collectanten via digicollect.nationaalmsfonds.nl een eigen collectebus aan. Hierbij kunnen ze ook een QR-code en of mobiele link delen.

Is doneren via een QR-code veilig?

Doneren aan de collectant via een Ideal QR-code is veilig. Het gebruik van QR-codes door het Nationaal MS Fonds is een voorbeeld van hoe technologie kan worden ingezet om zowel de veiligheid als het gemak van doneren te innoveren. De collectant draagt een legitimatiebewijs met daarop een QR-code die gekoppeld is aan het Ideal betalingssysteem. Na het scannen van de code met je bankieren app kun je een zelf gekozen bedrag doneren. Ook kan het zijn dat de collectant een kartonnen box bij zich heeft met een gedrukte QR-code. Ook deze is veilig te gebruiken.

Wat gebeurt er met de opbrengst?

De collecteopbrengsten worden ingezet om de missie van het Nationaal MS Fonds te realiseren: een toekomst zonder MS. Tot die tijd zijn we er voor alle mensen die nú met MS leven en hun naasten, met als doel het continu verbeteren van de kwaliteit van leven en kwaliteit van zorg. Dit doen we door het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en genezing van MS, onderzoeken en stimuleren van beter leven met MS en het creëren van bewustwording over MS in Nederland.