Opleidingsprogramma arts-onderzoeker neurologie

Goede zorg voor mensen met MS is belangrijk, omdat dit bijdraagt aan de kwaliteit van leven. Daarom investeren we in een opleidingsprogramma voor een arts-onderzoeker neurologie in MS centrum ErasMS. Met deze aanstelling krijgt een jonge neuroloog de kans om veel mensen met MS te zien en zich grondig te verdiepen in de ziekte MS.

Nationaal MS Fonds financiert opleiding arts-onderzoeker ErasMS

De aanstelling wordt ingevuld door arts-assistent Cato Corstens. Zij richt zich binnen dit opleidingsprogramma op de PROUD-studie. Dit onderzoek is in 2006 vanuit het Erasmus MC samen met verschillende partners gestart. Het doel van de studie is het identificeren van voorspellers van het ziektebeloop bij mensen met een eerste MS-aanval. Voor dit onderzoek verzamelt het Erasmus MC zoveel mogelijk gegevens van MS-patiënten. Een neuroloog in opleiding, zoals Cato Corstens, krijgt enerzijds een kans om veel contact met MS-patiënten te hebben en anderzijds de kans om meer te leren over wetenschappelijk onderzoek. De bevindingen uit de PROUD-studie helpen meer begrip te krijgen over het ontstaan en het ziekteproces van MS.

Nationaal MS Fonds investeert € 341.935,- in het opleidingsprogramma.

Meer over kwaliteit van MS-zorg

We zetten ons onder andere in voor een goede kwaliteit van de MS-zorg. Dit doen wij door meerdere projecten te ondersteunen.