Live Webinar MS & Leefstijl

In aanloop naar de Nationale MS Dag Online organiseren wij informatieve webinars. Hier zullen experts en ervaringsdeskundigen ingaan op de thema’s werk en leefstijl.

De eerste Webinar is op 30 mei, Wereld MS Dag, en zal gaan over werk.

Op weg naar de Nationale MS Dag… MS&Werk

Met de diagnose MS verandert je hele toekomstbeeld en zo ook je gedachten over je carrière. Wat kan je, met wie op je werk ga je het gesprek aan, bij welke instanties kan je terecht? Met experts en ervaringsdeskundigen op dit gebied gaan we in gesprek en nemen we je mee in de mogelijkheden. Ook zal er volop ruimte zijn voor vragen.

Wil jij meer weten over MS en werk en ben je benieuwd naar de adviezen van experts op dit gebied? Meld je dan aan voor de webinar MS&Werk.

👉 Datum: donderdag 30 mei 2024 

👉 Tijd: 20:00 uur 

👉 Locatie: Online (zoomlink ontvang je 29 mei via de mail) 

👉 Inschrijven: Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht

👉 Geen opname: We gaan de webinar niet opnemen, dus wat je vertelt blijft onder de deelnemers. Het is niet terug te kijken. 

De sprekers

Wij stellen je graag voor aan de experts die tijdens de sessie meer vertellen over dit thema. Zij kijken ernaar uit om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden en om hun inzichten en kennis te delen met jou.

Tamara Bijleveld | MS-coach

Als Oefentherapeute-Mensendieck werkte Tamara als zelfstandige en bij een zorginstelling. In 2000 werd zij chronisch ziek, en “kon” zij haar beperkingen ervaren. Zeker in die eerste fase zat zij met veel onrust en vragen die zij later ook vaak bij anderen meemaakte. Wat doe je als je energie afneemt en niet alles op elk moment van de dag kunt doen? Je maakt je zorgen over je baan en je daadkracht als ouder, je hebt moeite om het mensen te vertellen. En wat als er “niets” aan je te zien is en je het gevoel hebt dat je je moet verantwoorden naar de buitenwereld? Allemaal zaken die je uit balans kunnen brengen. Tamara is een betrokken ervaringsdeskundige coach, die weet wat je als chronisch zieke patiënt doormaakt.

Bernadette Linssen | Adviseur Verzekeringsartsen bij het UWV

Op haar 40e kreeg Bernadette Linssen (58) de diagnose Multiple Sclerose (MS). Achteraf gezien had ze vanaf haar 16e al symptomen. Haar eigen gezondheidsklachten speelden een rol in haar keuze om geneeskunde te gaan studeren. Na haar studie ging ze aan de slag als verzekeringsarts bij UWV. Nu is ze adviseur van verzekeringsartsen. Bernadette adviseert mede vanuit haar eigen ervaring over wat het inhoudt om te leven met een beperking. Ze weet precies hoe het zit met de WIA en andere regelingen. ‘Laat je niet te snel afkeuren’ is haar advies.

Heb je specifieke vragen waar je graag antwoord op wilt? Stuur ze dan vooraf naar [email protected] en we zullen ons best doen om ze tijdens de Q&A te behandelen.