Mijn eenmalige gift: hét veilige alternatief voor de acceptgiro2023-11-03T16:33:09+01:00

Mijn eenmalige gift: hét veilige alternatief voor de acceptgiro

Alle banken, dus ook jouw bank, zijn per 1 juni 2023 gestopt met de verwerking van acceptgiro’s. Maar jouw steun voor mensen met MS blijft natuurlijk onmisbaar!

Mijn eenmalige gift

Wat betekent dit voor jou als donateur? 

Maak je geen zorgen. De goede doelen hebben samen een alternatief bedacht. Dat heet: Mijn eenmalige gift. Deze krijg je vanaf nu van ons in plaats van de acceptgiro. Zo kun je net zo makkelijk en vertrouwd eenmalig een gift overmaken aan het Nationaal MS Fonds.

Mijn eenmalige gift - Nationaal MS Fonds
Mijn eenmalige gift - Nationaal MS Fonds

Mogelijkheden om te doneren

1. Vulde je voorheen de acceptgiro in en stuurde je deze naar jouw bank?
Dan kun je vanaf nu Mijn eenmalige gift invullen, ondertekenen en opsturen naar het Nationaal MS Fonds in de retourenvelop die je van ons hebt ontvangen. Stuur de bon dus niet naar je bank, want zij verwerken hem niet.

2. Gebruikte je voorheen de acceptgiro om betaalgegevens over te nemen voor internetbankieren?
Dan kun je de gegevens die op  Mijn eenmalige gift zijn geprint op precies dezelfde manier gebruiken.

3. Internetbankieren
Ga naar je bankieren app of de website van je bank en maak je gift over naar: NL73 ABNA 0607 1907 28 óf NL23 RABO 0336 2728 39 t.n.v. Nationaal MS Fonds. Vergeet niet het betalingskenmerk of je adres te vermelden zodat wij jouw gift goed kunnen verwerken.

4. QR-code
Heb je een brief van ons gekregen? Scan de QR-code onderaan de brief met je mobiel bankieren app of met de camera van je mobiele telefoon. Vul het bedrag in dat je wilt geven en bevestig de gift.

5. Online doneren
Geef eenmalig of word donateur.

Heb je nog een acceptgiro liggen? 

Heb je nog een acceptgiro van het Nationaal MS Fonds in de la liggen? Deze kun je helaas niet meer gebruiken. Je bank verwerkt deze niet meer en stuurt ze ook niet naar ons door. Maak dus vanaf nu gebruik van Mijn eenmalige gift.

Hulp 

Kom je er niet uit? Je kunt ons bellen: 010 – 591 98 39. Margareth en Nicole helpen je graag verder. Je kunt ons ook een email sturen: [email protected] 

Mijn eenmalige gift - Nicole en Margareth

Veelgestelde vragen

Kijk hieronder of jouw vraag al beantwoord wordt

Is Mijn eenmalige gift veilig om te gebruiken?2023-03-13T12:08:05+01:00

Ja. De goede doelen in Nederland hebben samen afgesproken om Mijn eenmalige gift te gaan gebruiken, zodat je op een veilige betrouwbare manier eenmalig een donatie kunt doen. Nadat wij jouw Mijn eenmalige gift hebben verwerkt wordt deze volgens de geldende regels voor administratie digitaal door ons opgeslagen. 

Waar stuur ik Mijn eenmalige gift naar toe?2023-06-02T11:47:38+02:00

Je stuurt Mijn eenmalige gift naar het Nationaal MS Fonds in de retourenvelop die wij voortaan standaard bijvoegen. Ben je de antwoordenvelop kwijt? Stuur Mijn eenmalige gift dan in een gesloten envelop naar:

Nationaal MS Fonds, Antwoordnummer 40176, 3040 VB Rotterdam (postzegel niet nodig).

Ik doneer via internetbankieren. Verandert er iets voor mij?2023-03-13T12:09:53+01:00

Nee. Je kunt de betaalinformatie van Mijn eenmalige gift gebruiken om je gift over te maken via internetbankieren.

Ik maak gebruik van de QR-code. Verandert er iets voor mij?2023-03-13T12:10:48+01:00

Nee. Je kunt de QR-code op Mijn eenmalige gift scannen. 

Ik doneer via de acceptgiro. Wat verandert er voor mij?2023-03-17T17:02:27+01:00

Alle banken stoppen per 1 juni met het verwerken van de acceptgiro. Ook jouw bank. Maak je geen zorgen. De goede doelen hebben samen een alternatief bedacht. Dat heet: Mijn eenmalige gift. Deze krijg je van ons in plaats van de acceptgiro. Je vult jouw gegevens in en stuurt de bon in de retourenvelop naar ons toe. Zo kun je net zo makkelijk en vertrouwd eenmalig een gift overmaken aan het Nationaal MS Fonds.

Ik doneer via een terugkerende machtiging (maandelijks/jaarlijks/per kwartaal). Verandert er iets voor mij?2023-03-13T12:12:30+01:00

Nee. Als je automatisch doneert via een machtiging verandert er niets voor jou.  

Vanaf wanneer kan ik niet meer met de acceptgiro betalen?2023-03-22T22:08:25+01:00

Alle banken stoppen op 1 juni met het verwerken van de acceptgiro. Als je nog een acceptgiro in huis hebt, kun je deze tot 15 mei opsturen. Daarna kun je Mijn eenmalige gift gebruiken. Donaties gedaan via een acceptgiro die na 1 juni 2023 naar de bank worden gestuurd, worden helaas niet meer verwerkt en het Nationaal MS Fonds ontvangt deze donatie dan dus helaas ook niet.

Ik betaal ook andere rekeningen met de acceptgiro. Komt dat ook te vervallen?2023-03-22T22:07:43+01:00

Ja, alle banken stoppen per 1 juni met het verwerken van de acceptgiro. Neem contact met jouw bank op als je vragen hebt over het betalen van rekeningen zonder acceptgiro.

Hoe werkt de incasso van Mijn eenmalige gift?2023-03-22T22:15:00+01:00

Na ontvangst van Mijn eenmalige gift verwerkt het Nationaal MS Fonds deze. Aan het einde van de maand, of van de volgende maand incasseert het Nationaal MS Fonds eenmalig het bedrag. Voorheen incasseerde de bank het bedrag maar dat doet het Nationaal MS Fonds voortaan.

Zit ik nergens aan vast?2023-03-22T22:15:45+01:00

Nee. Het Nationaal MS Fonds incasseert eenmalig het bedrag. Het is geen maandelijkse incasso.

Online doneren

Natuurlijk kun je ook online doneren. Maak gemakkelijk jouw eenmalige donatie over via online bankieren.

Ga naar de bovenkant