Monique: ‘Omdat naaiwerk niet meer zo goed lukte, opende ik een wolwinkel en webshop’

Creatief bezig zijn en mensen blij maken, zit coupeuse Monique van den Elzen in het bloed. Nu haar handen en armen steeds minder kunnen met de naaimachine, bedacht ze een andere manier om haar liefde voor handwerken te delen. Ze begon een handwerkwinkeltje.

Bucketlist van Monique met MS - Nationaal MS Fonds

‘In 2012 ben ik mijn naaiatelier aan huis begonnen. In hetzelfde jaar kreeg ik ook de diagnose RRMS, belandde in een rolstoel en moest revalideren. Het naaiwerk gaf me veel afleiding. Met veel liefde en plezier maakte ik  jarenlang aangepaste kleding voor mensen met een beperking zoals Alzheimer. Toen ik weer wat meer kon, groeide mijn klantenkring flink. Helaas lukt het naaien me steeds minder goed. Dat vind ik jammer, maar ik kijk eigenlijk altijd naar wat nog wél kan. Een goede vriendin, die ook coupeuse is, helpt me daarom tegenwoordig met het naaiwerk. Daarnaast heb ik een wolwinkel en webshop geopend. Ook verzorg ik kinderfeestjes en workshops voor kleine groepen. Niks leuker dan andere mensen het plezier van handwerken bijbrengen. Mijn droom is een groot atelier waar ik groepen kan ontvangen. Dat zou geweldig zijn.’