HomeMS collecteCollecteren in coronatijdVeilig geven aan de collectant

Veilig geven aan de collectant

Collecteren in coronatijd gaat wat anders dan voorheen. Gelukkig kun je ook dit jaar op een veilige manier geld geven aan de collectant.

Vanuit de overheid geldt op dit moment geen verbod op collecteren, mits aan de regels van het RIVM worden voldaan. Collecteren in coronatijd gaat dus wat anders dan voorheen. Gelukkig kun je ook dit jaar op een veilige manier geld geven aan de collectant. In de collectebus, op 1,5 meter afstand. Of door contactloos te doneren via een QR-code. Daarnaast kan je ook online een donatie doen naar aanleiding van een flyer die je in je bus kunt vinden of via een digitale collectebus van een collectant.

MS-collecteweek: 16-21 november 2020

De MS-collecteweek is van maandag 16 tot en met zaterdag 21 november. Onze vrijwilligers gaan dan op pad en komen misschien ook bij jou langs. Vanwege het coronavirus gebeurt dat dus in aangepaste vorm. Je kunt onze collectanten herkennen aan hun legitimatiekaart en een oranje collectebus en/of donatieflyer.

Mag collecteren van de overheid?

De 25 collecterende goede doelen van Nederland zijn verenigd in Stichting Collecteplan (het SCP). Vanuit het SCP is er regelmatig contact met het
Ministerie van Binnenlandse Zaken. Vanuit de overheid geldt op dit moment geen verbod op collecteren, mits aan de regels van het RIVM voldaan wordt, zoals het hanteren van 1,5 meter afstand (twee armlengtes).

1,5 meter afstand

Zo vragen wij al onze collectanten om 1,5 meter afstand te houden bij de deur. Een donatie waarbij zowel de collectant als de gever de arm strekken vormt deze afstand. Uiteraard kan de collectant de bus ook op de grond zetten zodat je op die manier een donatie kan doen. Vraag hiernaar als dat je voorkeur heeft.

Hygiëne

Wij roepen de collectanten op goed hun handen te wassen voorafgaand aan en na afloop van een collecteronde. Voor wat betreft het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen door de collectant, zoals handschoenen of mondkapje, volgen wij de richtlijnen van het RIVM. In Nederland wordt dit niet geadviseerd.

Donatie met QR-code

Behalve een donatie met contant geld kun je ook contactloos via een QR-code doneren. Die scan je met je mobiele telefoon.

Online doneren

Er zijn ook collectanten die niet langs de deur gaan maar halen geld op via een digitale collectebus. Krijg je hiervoor een verzoek? Dan is dit een veilige manier van doneren. Daarnaast kun je ook zelf online een donatie doen, bijvoorbeeld naar aanleiding van een donatieflyer die je in de brievenbus gekregen hebt.

Jouw steun is belangrijk!

De collecteweek is dit jaar extra belangrijk want vanwege de coronacrisis zijn meerdere acties van ons niet doorgegaan. Daardoor is er dit jaar aanzienlijk minder geld opgehaald voor belangrijk onderzoek naar MS. Dat treft de mensen met MS van nu en die van de toekomst.

Het is belangrijk dat onderzoek naar MS doorgaat. Daarom zijn we zo blij met jouw steun.

Steun jij ons ook?

Alle steun is welkom. Heb jij een paar uurtjes tijd over? Of doe je misschien een donatie?

Ik wil graag tijd investeren
Ik wil graag doneren