MS collecteweek levert € 841.438 euro op!

Complimenten aan alle collectevrijwilligers van het Nationaal MS Fonds op deze Nationale Complimentendag! Ondanks de coronamaatregelen heeft de MS collecteweek van november 2020 een mooi bedrag opgeleverd. Maar liefst € 841.438,62 euro! Er werd minder huis-aan-huis gecollecteerd dan normaal maar wel veel meer online en mobiel gecollecteerd.

Het Nationaal MS Fonds zag in het voorjaar van 2020 dat bij veel goede doelen de collecteopbrengst met wel driekwart afnam. Dat kwam doordat straatcollectes werden afgeblazen vanwege corona. ‘We moesten dus creatief zijn en bedachten andere vormen van collecteren, voornamelijk online. Dat heeft gewerkt, want meer dan de helft van de collecteopbrengst is via het online en mobiel collecteren binnengekomen’, vertelt Rianne Wisgerhof, directeur-bestuurder van het Nationaal MS Fonds. ‘Het is van groot belang dat onderzoek naar MS en het ondersteunen van mensen met MS doorgaat. We zijn dan ook enorm trots op onze trouwe collectevrijwilligers die zich ondanks corona toch hebben ingezet voor de MS collecteweek. Maar liefst twee derde van onze vrijwilligers kwam in actie tijdens de collecte. Daarnaast bedanken wij natuurlijk alle mensen die een bijdrage hebben gedaan!’, aldus Rianne Wisgerhof.

MS: meest invaliderende ziekte onder jonge mensen

MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. In Nederland hebben zo’n 25.000 mensen MS en jaarlijks krijgen circa 1.000 mensen de diagnose. De eerste ziekteverschijnselen openbaren zich meestal tussen het 20e en 40e levensjaar en het is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen in Nederland. Een oplossing is er (nog) niet en dus blijft onderzoek hard nodig.

Collectevrijwilligers gezocht 2021!

Vanaf 2021 verhuist de collecteweek van het Nationaal MS Fonds naar de laatste week van juni. Om precies te zijn: 28 juni tot en met 3 juli. Sjaals en mutsen mogen dus af en petjes en zonnebrillen op! We zijn altijd hard op zoek naar collectevrijwilligers die zich een paar uurtjes voor ons willen inzetten.

Word collectant of coördinator