Onderzoekers van het MS zelfmonitoring onderzoek (MSSM) op zoek naar deelnemers

Heb je relapsing remitting MS en heb je de diagnose al een jaar of langer? Dan zijn onderzoekers mogelijk op zoek naar jou voor een onderzoek naar de effectiviteit van een zelfmonitoring app.

MS Sherpa MSSM onderzoek MS Amsterdam UMC deelnemers gezocht l

In het MSSM-onderzoek wordt gekeken of een medisch hulpmiddel goed werkt bij de monitoring en zelfmanagement van MS. Deze app kun je zelf op je smartphone installeren. Met de app kun je zelf een aantal tests afnemen, vragenlijsten beantwoorden en een dagboek bijhouden. De resultaten van de tests, de antwoorden van de vragenlijsten en de aantekeningen in het dagboek zijn ook te zien op het dashboard van het zorgteam in het ziekenhuis. De helft van de deelnemers zal de app tijdens het onderzoek gebruiken, de andere helft gebruikt de app niet. Onderzoekers zijn nu op zoek naar deelnemers aan dit onderzoek.

Doel van het onderzoek

In dit onderzoek worden resultaten van gebruikers van de app vergeleken met die van een groep deelnemers die de app niet gebruikt. Onderzoekers willen te weten komen of de app effect heeft op de mate waarin mensen met MS het gevoel hebben dat ze controle hebben over hun ziekte. Ook zijn benieuwd of gebruik van de app effect heeft op beslissingen die mensen met MS samen met hun arts nemen, bijvoorbeeld over ziekenhuisafspraken, medische onderzoeken en behandeling van MS. Tot slot onderzoeken ze de ervaring en wensen van deelnemers en zorgverleners die werken met de app. Het Nationaal MS Fonds co-financiert het MSSM-onderzoek.

Voorwaarden voor deelname

  • je hebt relapsing remitting MS
  • diagnose sinds één jaar of langer
  • afgelopen jaar een schub of relapse gehad
  • onder behandeling bij het Amsterdam UMC (in toekomst ook deelnemers die onder behandeling zijn in drie andere ziekenhuizen)
  • bekend met gebruik van smartphone

Wil je meer weten?

Stuur een email naar [email protected] of bel naar 0625716307 en ontvang alle informatie over het onderzoek. Op basis daarvan kun je beslissen of je mee wil doen.

Kijk hier voor meer informatie over het onderzoek.