Nationaal MS Fonds maakt MS-MasterclasS door MS Centrum Amsterdam mogelijk

Op donderdag 24 en vrijdag 25 januari werd voor de 13de keer de MS-MasterclasS georganiseerd door het MS Centrum Amsterdam. De MasterclasS is bedoeld voor neurologen en neurologen in opleiding. De kleinschaligheid en praktische aanpak garanderen dat de opgedane kennis na afloop goed toe te passen is in de dagelijkse praktijk. Dit jaar werd de masterclass voor het eerst mogelijk gemaakt door het Nationaal MS Fonds.

Sinds 2008 organiseert het MS Centrum Amsterdam de MS-MasterclasS om Nederlandse neurologen op de hoogte te brengen van de laatste kennis rondom MS. Binnen het MS-veld zijn er de afgelopen jaren behoorlijk veel ontwikkelingen geweest, zoals nieuwe diagnostische criteria, met een grote rol voor MRI-scans en een groeiend aantal middelen voor de behandeling van MS. Het stellen van de diagnose MS en het maken van beleid ten aanzien van de behandeling is er niet gemakkelijker op geworden.

Interactief

Tijdens de MS-MasterclasS geven de MS-experts van het MS Centrum Amsterdam voordrachten over de laatste stand van zaken wat betreft de diagnose en de behandeling van MS, daarnaast zijn er werkgroepen, waarin de deelnemers in kleine groepjes casuïstiek krijgen. Per keer doen er vijftien deelnemers mee aan de MS-training. Zo blijft het interactieve karakter van de training gewaarborgd. Michel Bos, neuroloog aan het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop, heeft de MasterclasS ook bijgewoond. “De MS MasterclasS betekent voor mij de puntjes op de i in de MS-zorg”, vertelt Michel enthousiast. “Tijdens de masterclass kan ik mijn eigen werkwijze en kennis spiegelen aan de werkwijze en kennis van het MS Centrum Amsterdam.”

Goede kwaliteit van zorg

Het Nationaal MS Fonds zet zich in voor een beter leven voor mensen met MS. Goede kwaliteit van zorg in Nederland is hierin belangrijk. “Voor het Nationaal MS Fonds is de MS-MasterclasS een mooie manier om ervoor te zorgen dat mensen met MS de beste behandeling mogelijk krijgen”, zegt Rianne Wisgerhof, directrice van het Nationaal MS Fonds.