Nationaal MS Fonds ondersteunt de MS-experts van de toekomst

In de zomer van 2019 startten twee jonge neurologen (Dr. Eva Strijbis en Dr. Zoé van Kempen) aan een extra opleiding tot MS-experts. Het Nationaal MS Fonds gaf hiervoor een subsidie aan het MS Centrum Amsterdam voor twee jaar. Deze twee jaar zitten erop, maar de ambities van de twee neurologen reiken verder. Het Nationaal MS Fonds ondersteunt hen de komende twee jaar opnieuw, zodat zij verder kunnen groeien naar een toekomst van (inter)nationale experts op het gebied van MS.

Nationaal MS Fonds verlengt de subsidie voor de MS-fellows in het MS Centrum Amsterdam

De afgelopen twee jaar hebben Eva en Zoé zich ingezet in de MS-zorg van het MS Centrum Amsterdam. Beiden zijn onderdeel geworden van het ervaren academische MS-team van neurologen, radiologen, revalidatieartsen en immunologen. Hierdoor hebben beide veel kennis en ervaring opgedaan. Ze dragen nu hun steentje bij door een ‘jonge’ blik op de zorg en de continue wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van MS. Naast het leveren van academische patiëntenzorg hielden Eva en Zoé zich bezig met het verbeteren van de kwaliteit van zorgprocessen en gaven ze veel onderwijs.

Door de blijvende ondersteuning van het Nationaal MS Fonds kunnen zij zich de komende twee jaar bij het MS Centrum Amsterdam blijven ontwikkelen. Naast hun zorg- en onderwijstaken houden zij zich bezig met wetenschappelijk onderzoek. Beiden begeleiden arts-onderzoekers en coördineren landelijke klinische MS-studies. Deze studies zijn gericht op het realiseren van de juiste behandeling voor de individuele patiënt. Met veel plezier zetten de twee neurologen zich ook in voor het Nationaal MS Fonds door bijvoorbeeld het geven van presentaties op de Nationale MS Dag en het meekijken naar voorlichtingsmateriaal over MS.

Betere kwaliteit van MS-zorg

Het Nationaal MS Fonds wil de kwaliteit van de MS-zorg verbeteren. We zetten ons op meerdere vlakken in.