HomeNationale MS Dag: de ONLINE editieNationale MS Dag: het programma

Nationale MS Dag: het programma

Voor het eerst online en voor het eerst niet een hele dag. Het programma van de Nationale MS Dag 2020 start namelijk om 12:30 uur en eindigt om 16:30 uur. In deze vier uur bieden we niet alleen lezingen, maar ook tafelgesprekken, ontmoetingsroulette, een digitale beursvloer en meer. Roos Moggré, bekend van EenVandaag, zal deze middag aan elkaar praten.

Bekijk het volledige programma hieronder!

De genoemde tijden zijn richtlijnen

Ik wil me aanmelden!
Nationale MS Dag - Roos Moggre
Nationale MS Dag

Heb jij je al aangemeld? In de bevestigingsmail ontvang je van ons een link waarmee je op de dag zelf kunt inloggen. Wees op tijd en kijk vast even rond of doe mee met de “ontmoetingsroulette”.

Nationale MS Dag - MS@Work Award

Roos Moggré (presentatrice EenVandaag) trapt de dag af en neemt je mee door het programma. Ook zal zij met een tafelgast de drie genomineerden van de [email protected] Award bekendmaken. De [email protected] Award is een initiatief van het Nationaal MS Fonds en vraagt aandacht voor het belang van werken voor mensen met een chronische ziekte als MS. Jullie kunnen thuis stemmen en de winnaar kiezen!

Nationale MS Dag - Andrea Evers

En dan is het tijd voor het eerste blok met (interactieve) lezingen! Als bezoeker word je automatisch geleid naar de online omgeving met het onderwerp waar je je voor hebt ingeschreven. Benieuwd waar je uit kunt kiezen? Bekijk dan deze pagina.

Nationale MS Dag - SPIN_P

Na de eerste ronde lezingen gaan we terug naar Roos Moggré. Zij zal in gesprek gaan met onderzoekers van de SPIN-P studie. Dit is een onderzoek naar de primair progressieve MS. Onderzoekers proberen deze beloopsvorm in kaart te brengen om vervolgens op zoek te gaan naar aanknopingspunten om achteruitgang te stoppen.

Nationale MS Dag - Dr. Michel Bos

14:05–14:30 uur – sessies blok 2

Rond twee uur start het tweede blok met (interactieve) lezingen. Als bezoeker word je automatisch geleid naar de online omgeving met het onderwerp waar je je voor hebt ingeschreven. Benieuwd waar je uit kunt kiezen? Bekijk dan deze pagina.

Nationale MS Dag - Ed Struijlaart

14:30 tot 15:00 uur – tafelgesprek

Rond half drie hebben we weer een plenair onderdeel. Roos Moggré gaat hier in gesprek met Ed Struijlaart. Een succesvolle singer-songwriter én ambassadeur van het Nationaal MS Fonds. Hij vertelt over zijn relatie tot MS en zingt enkele prachtige nummers.

Na dit korte optreden spreekt Roos Moggré aan tafel met neuroloog Eva Strijbis en ambassadeur Anouk Ermes. De hoofdvraag tijdens dit gesprek: hoe is het om MS te hebben als je jong bent? Daarbij vertellen ze over een nieuw programma dat het Nationaal MS Fonds in 2021 zal introduceren: het MS Health Campus.

Nationale MS Dag - Dr. Edo Arnoldus

15:00–15:20 uur – sessies blok 3

Rond drie uur start het derde blok met (interactieve) lezingen. Als bezoeker word je automatisch geleid naar de online omgeving met het onderwerp waar je je voor hebt ingeschreven. Benieuwd waar je uit kunt kiezen? Bekijk dan deze pagina.

Nationale MS Dag- Rianne Wisgerhof

15:20 – 16:00 uur – tafelgesprek en uitreiking [email protected] Award

In dit tafelgesprek gaat Roos Moggré de dialoog aan met Rianne Wisgerhof, directeur van het Nationaal MS Fonds. Ze spreken over de hectiek van 2020 en de plannen voor 2021. Ook vraagt Roos schrijver Ronald Giphart aan tafel. Zij gaan in gesprek over zijn moeder met MS en zijn hoe hij dit ervaren heeft. Vervolgens is het moment daar om de [email protected] Award uit te reiken. Wie zal de winnaar worden?

Nationale MS Dag - Madelijne Kool

16:00-16:20 uur – Madelijne Kool

Eerst was deze flamboyante vrouw zeer succesvol in de reclamewereld, tot ze het niet meer kon verbergen: ze werd eindelijk cabaretière. Met succes, want ze wint de publieksprijs en persoonlijkheidsprijs op het Utrechts Kleinkunst Festival 2019 en toert straks weer door het land. En dat met een MS-aap op haar schouder?

Nationale MS Dag

16:20-16:30 uur – afsluiting

Na het optreden van Madelijne vat Roos de dag samen en sluit de 22ste Nationale MS Dag af. Na de afsluiting is er voor de bezoekers nog tot half zes de mogelijkheid om deel te nemen aan de “ontmoetingsroulette” of een bezoek te brengen aan de digitale beursvloer. Hier zijn vele nieuwe producten en ideeën te zien, interactieve games te spelen en bij sommige stands zitten contactpersonen klaar om uw vragen te beantwoorden. Ook kun je je hier inschrijven voor evenementen zoals MS Motion en de Can Do weekenden.

Meld jij je ook aan?

Kortom, het ziet er naar uit dat het een mooie, informatieve dag wordt! Ben jij er ook bij?

Ik wil me aanmelden!