HomeNieuws

Nieuws

Blijf op de hoogte van al het nieuws en activiteiten van het Nationaal MS Fonds en nieuws en onderzoek rondom de ziekte MS.

Nieuws
Geef voor MS
Onderzoek
Leven met MS
 • Bovag Nationale Autowasdag 2022 Frank Venemans
  16 juni, 2022

  Op 2 juli is het Nationale Autowasdag bij alle BOVAG wasstraten. Bij iedere autowasbeurt gaat er een donatie naar het Nationaal MS Fonds. Jij een schone auto, wij een stapje dichter bij een toekomst zonder MS. Win-win!

  Lees meer
 • Klimmen tegen MS - Team Mentaal Sterk
  10 juni, 2022

  Maandag 6 juni hebben 800 deelnemers de weg van 21 km naar de top van de Mont Ventoux beklommen tijdens de 10e editie van Klimmen tegen MS. Ook dit jaar deed ons eigen team Mentaal Sterk weer mee.

  Lees meer
 • Nationaal MS Fonds bij Tijd voor MAX
  8 juni, 2022

  Op Wereld MS Dag verzorgden het Nationaal MS Fonds en Omroep MAX samen een tv-uitzending die helemaal gewijd is aan multiple sclerose (MS). Tijdens de uitzending zaten bij Tijd voor MAX verschillende gasten aan tafel die te maken hebben met deze auto-immuunziekte. Een paar keer per jaar staat een goed doel centraal in de uitzending. Dit keer riep het Nationaal MS Fonds mensen op om donateur te worden.

  Lees meer
 • Jaarverslag 2021 in het kort
  1 juni, 2022

  Ons jaarverslag 2021 staat online. Het jaar 2021 was door de coronapandemie voor iedereen, ook voor het Nationaal MS Fonds, een jaar vol uitdagingen. Gelukkig ontstonden er ook kansen, die we volop aangrepen. Meer hierover en ook over de besteding van onze opbrengsten aan onze doelstellingen kun je lezen in het jaarverslag.

  Lees meer
 • Marvin van Luijn EBV onderzoek
  24 maart, 2022

  Uit eerdere studies blijkt dat bepaalde kleine veranderingen in het DNA en het Epstein-Barr virus (EBV), de veroorzaker van de ziekte van Pfeiffer, een rol spelen bij het ontstaan van MS.

  Lees meer
 • Onderzoekers MS Fonds Darmflora-onderzoek Radboud UMC
  10 februari, 2022

  Het wordt de laatste jaren steeds duidelijker dat de darmflora, genetische factoren en omgevingsfactoren een belangrijke rol spelen bij ziekte en gezondheid, maar of het een invloed heeft op het ontstaan en het verloop van MS is nog onvoldoende onderzocht. Daarom wordt daar in het Radboudumc in Nijmegen onderzoek naar gedaan. Ben je tussen de 18 en 60 jaar, heb je MS en wil je meer informatie over dit onderzoek en mogelijkheden omtrent deelname ontvangen? Neem dan contact op met Marco Heerings, onderzoeker van het Radboudumc.

  Lees meer
 • Nationaal MS Fonds investeert 2,5 miljoen euro in onderzoek naar MS liggend
  18 januari, 2022

  Het Nationaal MS Fonds investeert de komende jaren 2,5 miljoen euro in onderzoeken naar de chronische ziekte multiple sclerose (MS). Er bestaan medicijnen die de ziekte kunnen remmen, maar een oplossing voor MS is er (nog) niet. Wetenschappelijk onderzoek is cruciaal om vooruitgang te boeken in de strijd tegen MS. Daarom investeert het Nationaal MS Fonds de komende jaren fors in MS-onderzoek, waarbij de focus ligt op het vinden van de oorzaak van MS en het verbeteren van de kwaliteit van leven met MS.

  Lees meer
 • MS zeilweekenden Robinson Crusoe - Nationaal MS Fonds
  11 januari, 2022

  Drie keer per jaar organiseren wij een avontuurlijk watersport weekend voor mensen met MS. Durf jij het aan om te gaan zeilen, kanoën, suppen, surfen en waterskiën? Ontmoet nieuwe mensen, verleg je grenzen en beleef een geweldig weekend. Nieuw dit jaar is het weekend specifiek voor jongeren tot en met 35 jaar. Ben je nieuwsgierig? Lees snel verder en wie weet ben jij er dit jaar bij!

  Lees meer
 • MS-en-een-derde-vaccinatie
  10 januari, 2022

  Mensen met MS die in november een uitnodiging voor een derde coronavaccinatie hebben gehad, moeten ook een boosterprik halen. Dat benadrukt het RIVM. De boosterprik zorgt ervoor dat de afweer nog een keer verhoogd wordt. Tussen de derde vaccinatie en de boosterprik moet minimaal drie maanden tijd zitten.

  Lees meer