• Wil - Face it
  8 juni, 2022

  Wil (63) krijgt 25 jaar geleden de diagnose MS. Achteraf gezien waren de klachten, waaronder gevoelsuitval, zo’n tien jaar eerder begonnen. De oorzaak werd toen niet gevonden.

 • Najat - Face it
  8 juni, 2022

  Najat (43) staat met een jong gezin en een leuke baan midden in het leven, als plots het gevoel in haar rechterbeen verdwijnt. Niet veel later raakte haar halve lichaam gevoelloos. Het bleek MS te zijn.

 • Gwen - Face it
  8 juni, 2022

  Gwen (27) is een uitbundige student, als ze ineens last krijgt van tintelingen. Ze denkt dat de klachten wel overgaan, maar dat gebeurt niet. Door de huisarts wordt ze doorverwezen naar de neuroloog. Die heeft slecht nieuws: MS.

 • Erik - Face it
  8 juni, 2022

  Eric (27) is om onverklaarbare redenen extreem moe. Op een ochtend wordt hij wakker met snel bewegende ogen. Zijn huisarts handelt direct, en stuurt hem door naar de neuroloog. Binnen twee weken heeft Eric de diagnose MS.

 • Benno - Face it
  8 februari, 2022

  Benno (47) krijgt in 2014 last van uitvalsverschijnselen in de ledematen en pijn in de rug. Hij denkt dat het komt door langdurige stress. De klachten verergeren. Na MRI-onderzoeken wordt duidelijk dat hij MS heeft, en wordt direct opgenomen.

 • Carla heeft MS en is in de campagne Face it van het Nationaal MS Fonds te zien
  30 januari, 2022

  Carla (52) heeft jarenlang last van duizelingen, vermoeidheid en misselijkheid. Ze is opgevoed met de gedachte dat als je ziek bent, je gewoon doorgaat. Jaren later volgt de diagnose: secundair progressieve MS. Accepteren dat zij ziek is, vindt zij lastig. Totdat zij begin 2021 in elkaar zakt en niet meer kan lopen en praten. Ze besluit wat liever voor zichzelf te zijn.

 • Kevin krijgt begin 2020 de diagnose MS - Nationaal MS Fonds
  29 januari, 2022

  Het leven lacht Kevin Maijer (29) toe, totdat MS begin 2020 hard toeslaat en alles op zijn kop zet. De oogzenuwen van allebei zijn ogen raken beschadigd en dat zorgt ervoor dat Kevin inmiddels zo goed als niets meer ziet. Daarmee leren leven valt niet altijd mee, maar Kevin haalt zijn kracht letterlijk en figuurlijk uit zijn grote passie sporten.

 • Carlien heeft MS - Nationaal MS Fonds
  28 januari, 2022

  Carlien (37) krijgt 12 jaar geleden te horen dat zij MS heeft. “Ik sta iedere dag letterlijk op met MS, alsof ik op de rand van mijn bed een jas van klachten aantrek.” Door haar MS heeft Carlien moeite met lopen, last van vermoeidheid, evenwichtsstoornissen en tintelingen in haar lijf. Soms ziet ze minder goed.

 • Winston heeft primair progressieve MS - Nationaal MS Fonds
  27 januari, 2022

  Winston (51) heeft al ruim 15 jaar MS. De vorm die hij heeft, zorgt er onder andere voor dat hij steeds slechter loopt. Winston doet er alles aan om op de been te blijven. Opgeven is geen optie. In de afgelopen 15 jaar heeft hij ruim dertig keer in het ziekenhuis gelegen voor prednisonbehandelingen. Volgens medici en statistieken is het een wonder dat hij nog steeds niet volledig rolstoelafhankelijk is.

 • Vera Temmerman MS - Nationaal MS fonds
  26 januari, 2022

  Vera Temmerman, die te zien was in de Face It-campagne van 2021, beleefde een onvergetelijke editie van MS Motion. Ze zette zelf een uitzonderlijke prestatie neer door 10 kilometer te lopen binnen het uur! Bovendien was het een bloedhete editie van MS Motion, met 32 graden. En als kers op de taart, of beter gezegd cupcake, stond haar Vera’s Bakery met een kraam op het terrein.