• Soxs.co_ms_fonds
  4 juni, 2024

  Het Nationaal MS Fonds en Soxs.co hebben de handen ineengeslagen voor een toekomst zonder MS. Ze ontwikkelde speciale MS Soxs die het Nationaal MS Fonds in kan zetten voor diverse doeleinden.

 • Schotse hoogtemeters
  22 mei, 2024

  Steeds vaker zien ze bij Fysiotherapie Boot en Broersen mensen met MS in hun praktijk en de enorme impact die deze zenuwziekte op hen heeft. Ze besloten in actie te komen en in juni dwars door Schotland te gaan fietsen. Het doel, zo veel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar MS. En met succes. Nog voor de tocht begint staat de teller op ruim €70.000.

 • 24 april, 2023

  Op 26 juni start de MS Collecteweek! Duizenden collectanten gaan de deuren langs, of collecteren digitaal en mobiel om samen zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar MS. Onderzoek dat hard nodig is, want een oplossing voor MS is er nog niet. Achter de schermen is het collecteteam druk bezig met de voorbereidingen. Maak kennis met Tamara, manager Collecte. Zij vertelt waarom zij zo graag voor de landelijke collecte werkt.

 • MS Motion 10 september 2023 jubileumeditie
  27 maart, 2023

  Op zondag 10 september vindt de jubileumeditie van MS Motion plaats, want MS Motion bestaat 10 jaar!

 • Donatie van Ames Autobedrijf
  15 februari, 2023

  Onlangs hebben we een geweldig bedrag van € 15.000 in ontvangst mogen nemen van Ames Autobedrijf.

 • Urban Walk Series Haarlem
  17 januari, 2023

  De Urban Walk Series steunt dit jaar het Nationaal MS Fonds. Samen maken we ons sterk voor een toekomst zonder MS.

 • Myrna en Stijn fietsen Kaap tot Kaap particuliere actie Nationaal MS Fonds
  2 december, 2022

  Myrna en Stijn fietsen momenteel van de Noordkaap in Noorwegen naar Kaap de goede Hoop in Zuid-Afrika. Dit doen ze om donaties op te halen voor het Nationaal MS Fonds en aandacht te vragen voor MS. 

 • Opbrengst collecteweek 2022 Nationaal MS Fonds
  17 november, 2022

  Tijdens de Nationale MS Dag maakte barman Victor bekend wat de MS Collecte dit jaar heeft opgeleverd: maar liefst €1.047.407,65! 

 • MS Lichtbericht actie Nationaal MS Fonds l
  9 november, 2022

  MS is een zenuwslopende ziekte die helaas nog steeds niet te genezen is. Het Nationaal MS Fonds is er voor mensen met MS. Daarom zijn we de MS Lichtbericht Actie gestart. 

 • MS Motion Utrecht uitreiking cheque opbrengst Dr. Antonio Luchicchi MS onderzoek
  29 september, 2022

  Op zondag 18 september was het weer tijd voor MS Motion Utrecht, het wandel- en hardloopevenement van het Nationaal MS Fonds. Ondanks het natte weer, was het een dag vol gezelligheid, fantastische prestaties en emoties.

 • Bovag Nationale Autowasdag 2022 Frank Venemans
  16 juni, 2022

  Op 2 juli is het Nationale Autowasdag bij alle BOVAG wasstraten. Bij iedere autowasbeurt gaat er een donatie naar het Nationaal MS Fonds. Jij een schone auto, wij een stapje dichter bij een toekomst zonder MS. Win-win!

 • Klimmen tegen MS - Team Mentaal Sterk
  10 juni, 2022

  Maandag 6 juni hebben 800 deelnemers de weg van 21 km naar de top van de Mont Ventoux beklommen tijdens de 10e editie van Klimmen tegen MS. Ook dit jaar deed ons eigen team Mentaal Sterk weer mee.

 • 19 november, 2021

  Om mensen met MS een hart onder de riem te steken én geld op te halen voor onderzoek naar MS, is het Nationaal MS Fonds de actie MS Lichtberichten gestart. We willen mensen met MS - die dagelijks geconfronteerd worden met beperkingen door MS - laten weten en zien dat ze er niet alleen voor staan.

 • Voorlopige opbrengst MS Collecte 2021
  17 september, 2021

  We zijn trots op al onze collectevrijwilligers, want ondanks de nodige 'corona-uitdagingen' is het hen gelukt om een prachtige opbrengst bijeen te brengen. We kunnen ruim 1 miljoen euro besteden aan onze doelstellingen. Heel veel dank hiervoor!

 • MS@Work Awards
  3 september, 2021

  Vanaf vandaag tot en met 20 september kun je gaan stemmen op één van de 32 genomineerde werkgevers die dit jaar kans maken op de MS@Work Award. Breng je stem uit via www.msworkawards.nl.

 • 28 juni, 2021

  Van 28 juni t/m 3 juli 2021 vindt onze landelijke huis-aan-huiscollecte plaats. We verwachten dat er zo’n 10.000 collectanten langs de deuren gaan. Daarnaast zetten vele honderden zich in via de online collecte. De opbrengst van de collecte gebruikt het Nationaal MS Fonds voor betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS, nu en in de toekomst.

 • 3 juni, 2021

  Onze collecteweek staat voor de deur. Van 28 juni tot en met 3 juli gaan duizenden collectevrijwilligers voor ons aan de slag. Ook dit jaar kan collecteren op 1,5 meter afstand goed en veilig. Dat is gebleken uit onze vorige collecteweek in november en de collectes van andere goede doelen.

 • 29 mei, 2021

  Met de campagne wil het MS Fonds bewustwording vergroten voor de impact die MS heeft op (jonge) levens en voor de verschillende gezichten die MS heeft.

 • 22 januari, 2021

  Onze collecteweek verhuist vanaf dit jaar naar de zomer! De collecteweek vindt plaats van 28 juni t/m 3 juli 2021. Dat betekent lange dagen en (hopelijk) mooi weer!

 • Coaching mensen met MS Klimmen tegen MS
  4 december, 2020

  Komend jaar beklimt team Mentaal Sterk op 27 juni 2021 weer de Mont Ventoux tijdens ‘Klimmen tegen MS’. Nu al hebben we een mijlpaal bereikt. We hebben namelijk het hoogste aantal deelnemers sinds de oprichting van het team!

 • 5 november, 2020

  Dinsdagavond 3 november hebben premier Rutte en minister De Jonge opnieuw in een persconferentie verteld waar we staan met betrekking tot het coronavirus. Er zijn nieuwe maatregelen aangekondigd die woensdagavond 4 november in zijn gegaan. Deze maatregelen treffen niet onze deur-tot-deur collecte. Deze mag gelukkig doorgaan, mits dit op een veilige en verantwoorde wijze en binnen de maatregelen van de overheid gebeurt.

 • MS Motion 2022
  28 september, 2020

  Afgelopen zondag (27 september) hebben we zowel de MS Motion Virtual Run als de fysieke editie in Utrecht gehad. Wat was het een succes!

  In de ochtend startten we met wat wind (waar niet alle routebordjes even goed tegen konden) en een beetje regen, maar al vrij snel kwam zelfs het zonnetje door. En ondanks corona toch zo'n mooi deelnemersaantal en zo'n hoog bedrag ophalen voor onderzoek, ongekend! In totaal hadden we op het moment van het uitreiken van de cheque €76.787,- opgehaald! Een bedrag wat we in deze gekke tijd niet verwacht hadden. Inmiddels is het bedrag zelfs aangevuld tot €78.441,-

  Iedereen super bedankt voor jullie inzet en tot de volgende keer!
 • MS Motion Virual Run
  27 juli, 2020

  Kom vanuit je voordeur in beweging voor MS! Wandel, ren of rol op zondag 27 september je eigen route in je eigen buurt met de MS Motion Virtual Run.

 • 5 mei, 2020

  Kom in beweging tegen de zenuwslopende ziekte MS vanuit je eigen voordeur! Doe mee aan de MS Motion Virtual Run op zondag 27 september!

 • 6 april, 2020

  Op 19 april zou officieel MS Motion Zwolle plaatsvinden, maar door het coronavirus hebben we dit helaas moeten verplaatsen. Om toch met elkaar in beweging te blijven, organiseren we deze dag de MS Motion Challenge!

 • 24 maart, 2020

  Door de verscherpte maatregelen rondom het coronavirus hebben we besloten ook MS Motion Rotterdam te verplaatsen. Eerder al stelden we MS Motion Zwolle uit. Voor beide evenementen gaan we op zoek naar een nieuwe datum.

 • 16 maart, 2020

  In korte tijd heeft het coronavirus een belangrijke rol gekregen in het leven van veel mensen. Vorige week werd duidelijk dat alle evenementen met meer dan 100 personen tot in ieder geval 31 maart, niet door mogen gaan. Na de extra maatregelen van afgelopen weekend, hebben we besloten om ook MS Motion Zwolle uit te stellen naar een nader te bepalen datum.

 • 6 januari, 2020

  De inschrijving voor MS Motion 2020 is geopend! We organiseren maar liefst vier edities: Zwolle, Rotterdam, Eindhoven en Utrecht. Ren of wandel vijf of tien kilometer en haal daarmee geld op voor onderzoek naar MS.

 • 28 november, 2019

  Wil jij precies weten wat er met de opbrengst van de MS-collecte gebeurt? In deze nieuwe videoreeks laten onze ambassadeurs Anouk, Janneke en Edo-Jan het je zien! Ze gaan zelf op onderzoek uit in Nationaal MS Fonds on Tour!

 • 3 oktober, 2019

  De opbrengst van MS Motion Utrecht 2019 is bekend: 127.979 euro. De totale opbrengst van alle edities MS Motion komt hiermee op: 312.077 euro. Iedereen bedankt!

 • 19 september, 2019

  Steeds minder mensen hebben contant geld in huis. Dit maakt geven aan de collecte soms lastig. Daarom hebben onze collectanten vanaf dit jaar een QR-code op hun legitimatiepas staan. Met die QR-code kunnen mensen toch op een eenvoudige manier een bedrag naar keuze doneren voor onderzoek naar MS.

 • 22 juli, 2019

  Op zondag 21 juli 2019 vond de eerste editie van MS Motion Den Bosch plaats. Het was een groot succes! Er deden 297 deelnemers mee, die met elkaar 39.163 euro ophaalden. En de teller loopt nog steeds!

 • 24 juni, 2019

  Op zondag 23 juni vond MS Motion Almere plaats en het was een groot succes! De 195 deelnemers haalden met elkaar €30.735 euro op voor onderzoek naar de darmflora bij mensen met MS. En de teller loopt nog steeds. Wat een mooie, gezamenlijke prestatie in de strijd tegen deze ziekte!

 • Ed Struijlaart is ambassadeur van het Nationaal MS Fonds
  30 mei, 2019

  Het is Wereld MS Dag vandaag! MS is veelal een onzichtbare ziekte. Het thema van Wereld MS Dag is daarom dit jaar ‘mijn onzichtbare MS’. Onze nieuwe ambassadeur Ed Struijlaart wil met zijn podcastserie ‘Leven met MS’ de zichtbaarheid en bewustwording rondom MS vergroten.

 • 13 mei, 2019

  Op zondag 12 mei vond MS Motion Rotterdam plaats en het was een groot succes! De 436 deelnemers haalden met elkaar 64.123 euro op voor onderzoek naar de darmflora bij mensen met MS. En de teller loopt nog steeds. Wat een mooie, gezamenlijke prestatie in de strijd tegen deze ziekte!

 • 15 april, 2019

  De eerste MS Motion van 2019 is een feit! MS Motion Zwolle vond gisteren, op zondag 14 april plaats. We blikken terug op een geweldige eerste editie van 2019, met volop zon, muziek, sportieve prestaties en een mooie opbrengst: € 46.454!

 • Start een actie Nationaal MS Fonds
  4 maart, 2019

  Op 10 juni wordt het evenement Klimmen tegen MS georganiseerd door MoveS. Samen met MoveS vormt het Nationaal MS Fonds het team ‘Mentaal Sterk’ en we zoeken nog deelnemers!