• Marathon met PPMS - Jasper
  16 mei, 2024

  Vijf jaar geleden kreeg Jasper Stokman op 48 jarige leeftijd de diagnose PPMS. Hij dreigde langzaam van een fanatieke hardloper te veranderen in een bankzitter met steeds stijvere en pijnlijkere benen. Maar hardlopen deed hem altijd goed, dus waarom ook niet met PPMS? Hij besloot de marathon van Leiden te rennen en tegelijkertijd geld op te halen voor het Nationaal MS Fonds. En met succes.

 • Vertel je over MS op je werk?
  29 april, 2024

  Sommige mensen die MS hebben, vertellen hier open over op het werk. Anderen houden de diagnose liever voor zichzelf. Wat zijn de do’s en don’ts als het gaat om vertellen over MS op je werk?

 • MS en voeding: hoeveel calorieën heb je nodig?
  26 april, 2024

  Heb je multiple sclerose, dan kun je ook last hebben van problemen met kauwen en slikken, of darmproblemen. En de medicijnen die je gebruikt, hebben invloed op je lichaam. Dit is alles heeft effect op je eetgedrag. 

 • cerebro-iets-positiefs-halen-uit-ms
  10 april, 2024

  “Ik wil dat mensen die in dezelfde situatie zitten, weten dat er nog een mooie toekomst haalbaar is.” Jeremy kon het maar moeilijk bevatten dat hij in 2021 werd gediagnosticeerd met MS. Hij zag zijn toekomst waarvan hij droomde wegvallen. Toch ging hij niet bij de pakken neerzitten en startte hij zijn eigen kledingmerk CeréBro.

 • Vermoeidheid bij MS: wat kun je doen?
  5 april, 2024

  Niet gewoon moe, maar extreem moe. Dat is een klacht die veel mensen met MS ervaren. De vermoeidheid is vaak lastig uit te leggen aan anderen, en gaat ook minder snel over. Wat kun je doen tegen vermoeidheid bij MS?  

 • Leef! met MS - Susanne Voogd
  5 april, 2024

  Iedereen die wil meedoen aan Leef! met MS kan zich vanaf nu inschrijven. Het leefstijlprogramma start op 12 september. Het programma is volledig online, met professionele begeleiding.

 • eigen kledingmerk cerbro- iets positiefs halen uit ms
  4 april, 2024

  Jeremy werd in 2021 gediagnosticeerd met MS. Nadat hij zijn toekomstplannen in eerste instantie zag verdwijnen, zette hij al snel de knop om en startte hij zijn eigen kledingmerk. Zo ontstond CeréBro, waarvan hij 10% van de omzet aan het Nationaal MS Fonds doneert.

 • 13 februari, 2024

  Een unieke zeiltocht voor en door mensen met MS.

  Verleg je grenzen en schrijf je in voor de Oceans Of Hope Challenge 2024, een zeiltocht georganiseerd door en voor mensen met multiple sclerose (MS). Uniek is dat je samen met de andere deelnemers de bemanning van het schip vormt. Daardoor kom je in je kracht te staan en vergroot je het vertrouwen in je eigen lichaam.

 • MS@work Award 2023
  18 juli, 2023

  Je kunt nu je werkgever nomineren voor de MS@Work Award 2023. Blijven werken is niet vanzelfsprekend als je MS hebt. Toch is er vaak nog veel mogelijk. Heb jij een meedenkende werkgever die samen met jou zoekt naar oplossingen? Laten we hem of haar dan in het zonnetje zetten, en daarmee andere werkgevers laten zien wat mogelijk is.

 • Steef - Can Do More
  20 juni, 2023

  Leven met MS brengt onzekerheid en spanningen met zich mee.  Steef Velders volgde het Can Do More programma van het Nationaal MS Fonds en is enthousiast. ‘Het leert je wat jij kan doen om weer grip op je leven te krijgen’.

 • Elianne van Egmond
  28 maart, 2023

  Blijven werken terwijl je multiple sclerose hebt, is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

 • Vermoeidheid en MS Klinisch psycholoog prof. Hans Knoop en wetenschappelijk medewerker Martin Heine
  20 november, 2022

  Vermoeidheid is klacht nummer één bij MS. Vrijwel iedereen met MS heeft er in enige mate last van. Wat kun je er zelf aan doen?

 • Winnaar MS@Work Award OLVG Lenny Kranstauber
  7 november, 2022

  OLVG uit Amsterdam is de winnaar van de MS@Work Award 2022. Op de Nationale MS Dag zondag 6 november jl. werd de Award feestelijk uitgereikt.

 • Finalisten MS@Work Award 2022 Nationaal MS Fonds (2)
  24 oktober, 2022

  De drie finalisten die dit jaar strijden om de MS@Work Award zijn bekend! De finalisten zijn: OLVG in Amsterdam, Rijksvastgoedbedrijf in Den Haag en Van Broekhoven Fysiotherapie in Roosendaal.

 • MS zeilweekenden Robinson Crusoe - Nationaal MS Fonds
  11 januari, 2022

  Drie keer per jaar organiseren wij een avontuurlijk watersport weekend voor mensen met MS. Durf jij het aan om te gaan zeilen, kanoën, suppen, surfen en waterskiën? Ontmoet nieuwe mensen, verleg je grenzen en beleef een geweldig weekend. Nieuw dit jaar is het weekend specifiek voor jongeren tot en met 35 jaar. Ben je nieuwsgierig? Lees snel verder en wie weet ben jij er dit jaar bij!

 • 13 december, 2021

  Een unieke zeiltocht voor en door mensen met MS.

  Verleg je grenzen en schrijf je in voor de Oceans Of Hope Challenge 2023, een zeiltocht georganiseerd door en voor mensen met multiple sclerose (MS). Uniek is dat je samen met de andere deelnemers de bemanning van het schip vormt. Daardoor kom je in je kracht te staan en vergroot je het vertrouwen in je eigen lichaam.

 • Leef! met MS - inschrijvingen zijn geopend
  1 september, 2021

  De inschrijving voor de groepen in 2021 verliep stormachtig; binnen een paar weken waren ze volgeboekt. Vanaf vandaag, 1 september, start een tweede inschrijvingsronde.

 • MS @ Work Awards 2020 Nationaal MS Fonds coaching mensen met MS
  24 juni, 2021

  Het hebben van werk is voor heel veel mensen belangrijk, ook voor mensen met MS. Wanneer je MS krijgt, vraagt het behouden van je werk niet alleen iets van jou maar ook van de inzet van je werkgever. Heb jij een fijne werkgever die meedenkt en je ondersteunt in je werk? Nomineer hem dan hier voor de MS@Work Award 2021!

 • appels-ms-leefstijlprogramma
  19 april, 2021

  De inschrijving voor het nieuwe MS Leefstijlprogramma is gestart. Mensen op de wachtlijst kregen vorige week als eerste de kans zich in te schrijven. En dat hebben we geweten! De groep van 100 die in september start, zat binnen 24 uur vol. Voor dit jaar zijn alleen in oktober en november nog enkele plaatsen vrij. Schrijf je daarom vandaag nog in! Fijn als je dan meteen meedoet aan het LIMS onderzoek dat hieraan gekoppeld is, zo help je ook anderen voor de toekomst.

 • 2 april, 2021

  Ben je het thuiszitten ook zat? Heb je zin in een uitdagend weekend? Ga dan mee zeilen! We bieden geheel coronaproof meerdere zeilweekenden speciaal voor mensen met MS aan. Zeil jij met ons mee?

 • 25 maart, 2021

  Het Nationaal MS Fonds lanceert samen met Voeding Leeft hét leefstijlprogramma voor mensen met de zenuwziekte multiple sclerose (MS): Leef! met MS. Er zijn aanwijzingen dat mensen met MS door hun leefstijl aan te passen een positieve invloed kunnen uitoefenen op hun MS-klachten. Het Nationaal MS Fonds investeert de komende twee jaar bijna € 700.000,- in het leefstijlprogramma en een grootschalig wetenschappelijk onderzoek naar de effecten daarvan onder 900 mensen met MS, uitgevoerd door het Amsterdam UMC.

 • 12 oktober, 2020

  De drie finalisten die dit jaar strijden om de MS@Work Award zijn bekend! De finalisten zijn: Wesselman Accountants in Helmond, Videobutler in Amsterdam en Stichting Wooncompas in Spijkenisse. Stemmen op jouw favoriet kan tot en met 8 november via de speciale MS@Work Awards website.

 • Logo Nationaal MS Fonds
  20 juli, 2020

  Heb jij MS? En heb jij een baan? Ben jij jouw werkgever dankbaar en wil je hem of haar graag in het zonnetje zetten? Geef jouw werkgever dan NU op voor de MS@Work Awards 2020!

 • 9 juli, 2020

  Ook benieuwd hoe je jouw voedingspatroon kunt verbeteren? En welke invloed dit heeft op MS? Doe mee met nieuw onderzoek naar voeding en MS, in de Digitale Buddy. Met vragen over 16 verschillende thema’s, krijg jij persoonlijk inzichten in jouw eigen voedingspatroon. In een aanvullende feedbacksessie kun je aangeven hoe we de Eetscore nog beter kunnen toespitsen op MS.

 • Eén van onze pijlers is coaching - Nationaal MS Fonds
  11 februari, 2020

  Heb jij MS en wil je jouw grenzen verleggen? Doe dan mee aan één van onze activiteiten op het water. Kanoën, surfen, zeilen en waterskiën, niets is te gek.

 • 11 november, 2019

  De MS@Work Awards zijn bestemd voor werkgevers die het voor hun werknemer met MS mogelijk maken hun werk te behouden. De uitreiking van de Awards vindt plaats op Nationale MS Dag op zondag 17 november as.

 • 5 juli, 2019

  Heb je altijd al een keer een hoogteparcours willen afleggen? Maar denk je dat dit niet voor jou is weggelegd omdat je MS hebt? Geef je dan op voor onze nieuwe activiteit: Hoogteparcours voor iedereen, ook met een rolstoel!