• Donatie van Ames Autobedrijf
  15 februari, 2023

  Onlangs hebben we een geweldig bedrag van € 15.000 in ontvangst mogen nemen van Ames Autobedrijf.

 • Samenwerking MS.nl
  1 februari, 2023

  Het Nationaal MS Fonds en MS Vereniging Nederland bundelen de krachten en starten met de bouw van dé online omgeving voor mensen met MS, hun omgeving en zorgprofessionals.

 • Vakantieweek De Egmonden 2023 mensen met MS maak kans
  31 januari, 2023

  Heb jij MS en kun je door medische en/of financiële omstandigheden niet makkelijk het je gezin en/of partner op vakantie? 

 • Urban Walk Series Haarlem
  17 januari, 2023

  De Urban Walk Series steunt dit jaar het Nationaal MS Fonds. Samen maken we ons sterk voor een toekomst zonder MS.

 • Nationaal MS Fonds kantoor medewerkers
  23 december, 2022

  Eind 2023 komt het nieuwe MS.nl-platform online. De bouw van hiervan start in april 2023. En voor die bouw hebben we mensen nodig! Iets voor jou?

 • Willy Naessens Nederland cheque ontvangst donatie
  22 december, 2022

  Onlangs mocht het Nationaal MS Fonds een fantastisch bedrag in ontvangst nemen van bouwbedrijf Willy Naessens.

 • stamceltransplantatie in basispakket
  15 december, 2022

  Belangrijk nieuws van Zorginstituut Nederland: stamceltransplantatie komt voor een specifieke groep mensen met MS in het basispakket.

 • Myrna en Stijn fietsen Kaap tot Kaap particuliere actie Nationaal MS Fonds
  2 december, 2022

  Myrna en Stijn fietsen momenteel van de Noordkaap in Noorwegen naar Kaap de goede Hoop in Zuid-Afrika. Dit doen ze om donaties op te halen voor het Nationaal MS Fonds en aandacht te vragen voor MS. 

 • Opbrengst collecteweek 2022 Nationaal MS Fonds
  17 november, 2022

  Tijdens de Nationale MS Dag maakte barman Victor bekend wat de MS Collecte dit jaar heeft opgeleverd: maar liefst €1.047.407,65! 

 • MS Lichtbericht actie Nationaal MS Fonds l
  9 november, 2022

  MS is een zenuwslopende ziekte die helaas nog steeds niet te genezen is. Het Nationaal MS Fonds is er voor mensen met MS. Daarom zijn we de MS Lichtbericht Actie gestart. 

 • nationale-ms-dag-2022-sessie terugblik
  8 november, 2022

  Het zit erop. Zondag 6 november vond de Nationale MS Dag 2022 plaats. Hét evenement voor mensen met MS en hun naasten. Bekijk de terugblik en sessies en lees meer over de deelnemers.

 • Winnaar MS@Work Award OLVG Lenny Kranstauber
  7 november, 2022

  OLVG uit Amsterdam is de winnaar van de [email protected] Award 2022. Op de Nationale MS Dag zondag 6 november jl. werd de Award feestelijk uitgereikt.

 • Dagelijkse dosis ECTRIMS 2022 Nationaal MS Fonds
  31 oktober, 2022

  Van 26 t/m 28 oktober vond ECTRIMS 2022 plaats in de RAI in Amsterdam. ECTRIMS is het belangrijkste wetenschappelijke congres op het gebied van MS waar duizenden onderzoekers uit de hele wereld naartoe komen.

 • Can Do More trainer worden
  30 juni, 2022

  Het Nationaal MS Fonds biedt een nieuw programma aan voor mensen met MS en hun partner en/of mantelzorger: Can Do More.  Jij kunt als trainer bijdragen aan deze belangrijke verandering.

 • Bovag Nationale Autowasdag 2022 Frank Venemans
  16 juni, 2022

  Op 2 juli is het Nationale Autowasdag bij alle BOVAG wasstraten. Bij iedere autowasbeurt gaat er een donatie naar het Nationaal MS Fonds. Jij een schone auto, wij een stapje dichter bij een toekomst zonder MS. Win-win!

 • Klimmen tegen MS - Team Mentaal Sterk
  10 juni, 2022

  Maandag 6 juni hebben 800 deelnemers de weg van 21 km naar de top van de Mont Ventoux beklommen tijdens de 10e editie van Klimmen tegen MS. Ook dit jaar deed ons eigen team Mentaal Sterk weer mee.

 • Nationaal MS Fonds bij Tijd voor MAX
  8 juni, 2022

  Op Wereld MS Dag verzorgden het Nationaal MS Fonds en Omroep MAX samen een tv-uitzending die helemaal gewijd is aan multiple sclerose (MS). Tijdens de uitzending zaten bij Tijd voor MAX verschillende gasten aan tafel die te maken hebben met deze auto-immuunziekte. Een paar keer per jaar staat een goed doel centraal in de uitzending. Dit keer riep het Nationaal MS Fonds mensen op om donateur te worden.

 • Jaarverslag 2021 in het kort
  1 juni, 2022

  Ons jaarverslag 2021 staat online. Het jaar 2021 was door de coronapandemie voor iedereen, ook voor het Nationaal MS Fonds, een jaar vol uitdagingen. Gelukkig ontstonden er ook kansen, die we volop aangrepen.

 • MS-en-een-derde-vaccinatie
  10 januari, 2022

  Mensen met MS die in november een uitnodiging voor een derde coronavaccinatie hebben gehad, moeten ook een boosterprik halen. Dat benadrukt het RIVM. De boosterprik zorgt ervoor dat de afweer nog een keer verhoogd wordt. Tussen de derde vaccinatie en de boosterprik moet minimaal drie maanden tijd zitten.

 • 10 december, 2021

  Een specifieke groep mensen met MS heeft baat bij het medicijn Ronapreve (casirivimab en imdevimab) na een COVID-19 infectie. Dit blijkt uit het advies van de MS-werkgroep van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN), dat door MS-neurologen van het MS Centrum Amsterdam is overgenomen.

 • Nationaal MS Fonds verlengt de subsidie voor de MS-fellows in het MS Centrum Amsterdam
  25 november, 2021

  In de zomer van 2019 startten twee jonge neurologen (Dr. Eva Strijbis en Dr. Zoé van Kempen) aan een extra opleiding tot MS-experts. Het Nationaal MS Fonds gaf hiervoor een subsidie aan het MS Centrum Amsterdam voor twee jaar. Deze twee jaar zitten erop, maar de ambities van de twee neurologen reiken verder. Het Nationaal MS Fonds ondersteunt hen de komende twee jaar opnieuw, zodat zij verder kunnen groeien naar een toekomst van (inter)nationale experts op het gebied van MS.

 • MS-en-een-derde-vaccinatie
  16 september, 2021

  De meeste gevaccineerde mensen zijn op dit moment voldoende beschermd tegen COVID-19. Dit blijkt uit voorlopig onderzoek. Voor een kleine groep mensen blijkt dit niet het geval te zijn, ondanks vaccinatie tegen dit virus. Het gaat om mensen die afweer-onderdrukkende medicatie gebruiken.

 • 26 maart, 2021

  De behoefte aan specifieke informatie over vaccins en MS blijft groot. Dat bleek ook uit het vervolgwebinar Dokter Leo & Co – Vaccinaties & MS op 17 maart, georganiseerd door Better Today. De 230 deelnemers stelden live hun vragen aan neuroloog Leo Visser en arts-microbioloog Jean-Luc Murk. Veel vragen gingen over de afweging van individuele risico’s en de kans op MS gerelateerde bijwerkingen (zoals pseudoschubs).

 • 26 februari, 2021

  Eind januari organiseerde Better Today een webinar over Vaccineren & MS in de Digitale Buddy. Dit webinar was zo'n succes dat er een vervolg komt. Op 17 maart staat het vervolgwebinar gepland. Neuroloog Leo Visser en arts-microbioloog Jean-Luc Murk zitten tussen 19.30 en 20.30 uur klaar om alle vragen rondom vaccineren en MS te beantwoorden.

 • 3 december, 2020

  We zijn benieuwd naar jouw mening! Heb je MS, heeft een naaste MS of ben je een zorgprofessional, dan ben je misschien regelmatig op zoek naar informatie over MS. Wij zijn van plan om een digitaal platform te ontwikkelen om informatie over MS beschikbaar te stellen: www.ms.nl. Wil je hierover meedenken? Vul dan onderstaande vragenlijst in!

 • 23 juni, 2020

  We bundelen per 1 augustus 2020 onze kracht met MS-Anders. Samen gaan we verder onder de naam Nationaal MS Fonds. Als één organisatie kunnen we de strijd tegen MS nog efficiënter en effectiever aangaan. Ook kunnen we samen nog meer betekenen voor mensen met MS.

 • 21 april, 2020

  Het is zover! De eerste gebruikers van BETTER Digitale Buddy nemen deze week de app, speciaal voor mensen met MS, in gebruik. De Digitale Buddy helpt mensen met MS om hun kwaliteit van leven te verhogen. In de komende weken krijgen nieuwe gebruikers in fases toegang tot de app.

 • Veelgestelde vragen over MS en corona - Nationaal MS Fonds
  13 maart, 2020

  We krijgen veel vragen van mensen met MS over het coronavirus. MS Zorg Nederland heeft vanochtend een advies gepubliceerd. Dit brengen wij graag onder de aandacht.

 • 19 februari, 2020

  Victor Abeln, barman in het televisieprogramma First Dates, is de nieuwe ambassadeur van het Nationaal MS Fonds. Zijn vriendin kreeg begin 2019 de diagnose MS. Sindsdien gaan zij samen de strijd aan tegen de ziekte. ‘Als ik kan helpen door als MS-ambassadeur aandacht te vragen voor het Nationaal MS Fonds en bijvoorbeeld te helpen bij MS Motion dan doe ik dat graag.’

 • 7 augustus, 2019

  Het medicijn Fampyra wordt vanaf 1 september, onder bepaalde voorwaarden, weer vergoed. Dat heeft minister Bruins op 7 augustus laten weten in een brief aan de Tweede Kamer.

 • 18 mei, 2019

  Afgelopen week is Professor Rogier Hintzen, neuroloog en onderzoeker, op 56-jarige leeftijd overleden. Rogier was directeur en oprichter van ErasMS, het MS-centrum van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Met het overlijden van Rogier verliest het MS-veld een boegbeeld en inspirator voor velen.

 • 10 mei, 2019

  Het Isala MS-centrum in Meppel heeft donderdag 9 mei het Vlinderkeurmerk ontvangen. Neuroloog Esther Zeinstra ontving het keurmerk uit handen van Rianne Wisgerhof, directeur-bestuurder bij het Nationaal MS Fonds.

 • 18 april, 2019

  Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Alkmaar heeft woensdag 17 april het Vlinderkeurmerk gekregen voor het bieden van kwalitatief hoogwaardige zorg aan mensen met MS. Tijdens een drukbezocht mini-symposium overhandigde Rianne Wisgerhof, directeur-bestuurder bij het Nationaal MS Fonds, het keurmerk aan Floor Haak, lid Raad van Bestuur van het ziekenhuis.

 • 18 april, 2019

  Op donderdag 24 en vrijdag 25 januari werd voor de 13de keer de MS-MasterclasS georganiseerd door het MS Centrum Amsterdam. De MasterclasS is bedoeld voor neurologen en neurologen in opleiding. De kleinschaligheid en praktische aanpak garanderen dat de opgedane kennis na afloop goed toe te passen is in de dagelijkse praktijk. Dit jaar werd de masterclass voor het eerst mogelijk gemaakt door het Nationaal MS Fonds.

 • 18 april, 2019

  De afgelopen maanden hebben betrokken partijen (MS Vereniging Nederland, Nationaal MS Fonds, MS Research, de MS-werkgroep van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie en Biogen) zich ingespannen om vergoeding van Fampyra (fampridine) alsnog mogelijk te maken. Helaas heeft dit niet tot een oplossing geleid, waardoor het medicijn per 1 januari 2019 voor eigen rekening van patiënten komt. De lijstprijs per 1 januari bedraagt daarbij €127,90 voor een vierweekse verpakking van 56 tabletten. Betrokken partijen blijven echter zoeken naar een oplossing. MS Vereniging Nederland heeft, ondersteund door de MS-werkgroep van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN) en de Landelijke Vereniging MS-verpleegkundigen, een laatste schriftelijk verzoek tot heroverweging ingediend bij het Zorginstituut Nederland.

 • 12 april, 2019

  Rianne Wisgerhof – Van Dijk (36) start per 1 december 2018 als directeur-bestuurder van het Nationaal MS Fonds. Zij volgt Anneke van der Zande op, die na 25 jaar besloten heeft terug te treden. “Ik droom over een wereld zonder MS. Totdat het zover is, bieden wij mensen met MS handvatten voor een beter leven.”