• Can Do More - digitaal
  23 augustus, 2023

  Dit najaar starten er diverse Can Do More-groepen in het land – en een digitale groep. Het Can Do More programma van het Nationaal MS Fonds biedt bruikbare tips en technieken voor het omgaan met onzekerheid, vermoeidheid en stress. Voor mensen met MS en voor partners/mantelzorgers.

 • MS Motion 10 september 2023
  14 juli, 2023

  Tijdens de jubileumeditie van MS Motion vraagt het hardloop- en wandelevenement voor het 10de jaar aandacht voor MS. Het decor: Park Vliegbasis Soesterberg (Den Dolder, Utrecht). Het Nationaal MS Fonds organiseert op 10 september een XL-editie van MS Motion.

 • Geef aan de collectant
  23 juni, 2023

  Van 26 juni t/m 1 juli 2023 is de landelijke huis-aan-huis collecte van het Nationaal MS Fonds. Duizenden collectevrijwilligers gaan langs de deuren of komen online in actie voor de strijd tegen MS (multiple sclerose). Draag bij aan onderzoek naar deze zenuwslopende ziekte en geef aan de collectant!

 • Vrijwilligers nodig voor de MS collecteweek
  14 juni, 2023

  Door heel Nederland zijn vrijwilligers zich aan het voorbereiden op de MS collecteweek. Zij gaan van 26 juni t/m 1 juli langs de deuren om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte, die letterlijk zenuwslopend is. Ruim 25.000 mensen hebben MS en toch is er nog erg weinig bekend over de ziekte. Er zijn dringend vrijwilligers nodig om in zo veel mogelijk straten geld op te halen voor onderzoek.

 • Face it. MS is zenuwslopend
  12 juni, 2023

  Het Nationaal MS Fonds lanceert de campagne: ‘Face it. MS is zenuwslopend’. Online en op billboards is een bijzonder gezicht te zien. Als je goed kijkt, zie je dat het bestaat uit vijf verschillende gezichten, van vijf mensen die MS hebben. Het doel? Meer bewustwording over de heftige invloed van MS op (jonge) levens.

 • MS-en-werk-een-op-de-drie-mensen-met-ms-blijft-aan-het-werk
  1 mei, 2023

  De ziekte multiple sclerose geeft nare klachten. Daarmee wordt het moeilijker om aan het werk te blijven. Toch lukt het een op de drie mensen met MS om wel aan het werk te blijven. Als het aan het Nationaal MS Fonds ligt, worden dat er meer.

 • 8 april, 2023

  Gezondheidsfondsen roepen de overheid, maatschappelijke organisaties en bedrijven op om de omgeving van kinderen gezonder te maken.

 • Elianne van Egmond
  28 maart, 2023

  Blijven werken terwijl je multiple sclerose hebt, is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

 • Samenwerking MS.nl
  2 februari, 2023

  Nationaal MS Fonds en MS Vereniging Nederland starten met de bouw van MS.nl. Dit wordt hét online platform met betrouwbare, uitgebreide en actuele informatie over multiple sclerose.