Noordwest Ziekenhuisgroep ontvangt Vlinderkeurmerk

Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Alkmaar heeft woensdag 17 april het Vlinderkeurmerk gekregen voor het bieden van kwalitatief hoogwaardige zorg aan mensen met MS. Tijdens een drukbezocht mini-symposium overhandigde Rianne Wisgerhof, directeur-bestuurder bij het Nationaal MS Fonds, het keurmerk aan Floor Haak, lid Raad van Bestuur van het ziekenhuis.

Trots

Neuroloog Björn van Geel werkt bij Noordwest Ziekenhuis en is enorm trots op de toekenning van het Vlinderkeurmerk. “In 2001 hebben we de MS-polikliniek opgericht met als belangrijkste doel het verbeteren van de kwaliteit van de zorg aan mensen met MS. Onze zorg is gericht op het behoud en het vergroten van de kwaliteit van leven. De totale ondersteuning moet mensen met MS in staat stellen om zoveel mogelijk de regie over hun leven te voeren. De toekenning van het keurmerk is een bevestiging dat we goede zorg verlenen.”

Voorwaarden Vlinderkeurmerk

Ziekenhuizen die genoeg expertise over MS in huis hebben, komen in aanmerking voor het Vlinderkeurmerk. Een belangrijke voorwaarde voor het krijgen van het keurmerk, is het hebben van een multidisciplinair zorgteam. Om goede zorg te bieden aan mensen met MS, zijn criteria opgesteld waar ziekenhuizen aan moeten voldoen. Wanneer zij hieraan voldoen, krijgen de ziekenhuizen het Vlinderkeurmerk. De gecertificeerde ziekenhuizen moeten elkaar op de hoogte houden, zodat de zorg dichtbij huis meegroeit met de ontwikkelingen en behoeften bij MS.