Vaar jij mee met de Oceans of Hope Challenge 2023?

Een unieke zeiltocht voor en door mensen met MS.

Verleg je grenzen en schrijf je in voor de Oceans Of Hope Challenge 2023, een zeiltocht georganiseerd door en voor mensen met multiple sclerose (MS). Uniek is dat je samen met de andere deelnemers de bemanning van het schip vormt. Daardoor kom je in je kracht te staan en vergroot je het vertrouwen in je eigen lichaam.

De Oceans Of Hope Challenge 2023 is een zeiltocht over het IJsselmeer en de Waddenzee. Een avontuurlijke reis voor mensen met multiple sclerose (MS).

Dit jaar start de Oceans Of Hope Challenge door een financiële bijdrage van het Nationaal MS Fonds voor de 2e keer vanuit Nederland. Start- en eindpunt van de reis is Enkhuizen. Er varen twee schepen mee, de Lutgerdina en Avondrood, allebei tweemastklippers. De klipper Lutgerdina is volledig aangepast en rolstoeltoegankelijk. Deze Oceans of Hope Challenge is van 25-29 september 2023.

Historie Oceans of Hope

Oceans Of Hope (OOH) is opgericht in 2014 door de Deense neuroloog en MS-expert Mikkel Anthonisen. Engelsman Robert Munns zeilde in 2015 mee met de eerste OOH-wereldreis, waarna hij besloot de OOH Challenge UK te starten. Deze challenge is uitgegroeid tot een reeks zeilevenementen in verschillende landen. De zeiltochten variëren in duur en locatie, maar hebben allemaal één doel: mensen met MS helpen om te leren gaan met uitdagingen en deze overwinnen.

Maak deel uit van de Oceans Of Hope Challenge en vaar mee!