OLVG wint MS@Work Award 2022!

OLVG uit Amsterdam is de winnaar van de MS@Work Award 2022. Op de Nationale MS Dag zondag 6 november jl. werd de Award feestelijk uitgereikt.

Winnaar MS@Work Award OLVG Lenny Kranstauber

Lenny Kranstauber, voormalig-teamleider Klinische Fysiologie nam de MS@Work Award namens OLVG in ontvangst. ‘Ik ben heel blij dat gezien wordt wat wij samen doen om Adinda haar vak te laten uitoefenen’, reageerde zij na de uitreiking. Adinda Groot droeg haar werkgever voor. ‘Ik vond het best eng om te doen, maar ik vind het zo’n mooie manier om het team te laten weten hoe enorm ik waardeer wat ze doen’.

Ondersteuning door collega’s

Uit 35 nominaties, en na een publieksstemronde, koos de jury uiteindelijk voor OLVG. ‘Wat bij dit verhaal vooral in het oog springt zijn, naast de ondersteunende werkgever, de waardevolle collega’s. Zij doen er al 17 jaar alles aan om Adinda te ondersteunen en te zorgen dat ze kan blijven werken’, aldus de jury. ‘Ze hoeven dit niet te doen, maar willen dit graag: de ultieme collegialiteit.’

Aan het werk blijven is niet altijd mogelijk

Zo’n 70% van de mensen met RRMS stoppen, op enig moment na hun diagnose, met werken. Het Nationaal MS Fonds zet zich ervoor in om mensen met MS te ondersteunen, om zo lang als dat mogelijk is aan het werk te kunnen blijven. Dit doet zij onder andere door werkgevers te informeren en inspireren zich hier voor in te zetten.

Het hebben van een baan kan een wereld van verschil maken, als je MS hebt. Het geeft je het gevoel mee te tellen, zorgt voor sociale contacten en biedt meer financiële zekerheid. Het is fijn als je binnen je eigen mogelijkheden aan de slag kunt. Een werkomgeving die met je meedenkt is dan goud waard.

Arbeidspotentieel benutten

Als Nationaal MS Fonds delen we graag de positieve verhalen van betrokken werkgevers die zich inzetten voor hun medewerker met MS. Met de MS@Work Award zetten we meedenkende werkgevers in het zonnetje, om alle werkgevers in Nederland te inspireren het arbeidspotentieel van mensen met MS te benutten.

Wil jij jouw werkgever nomineren?

Nomineer nu al jouw werkgever voor de MS@Work Award 2023!