Onderzoek naar myelineblaren

Om vooruit te komen in de strijd tegen MS is onderzoek cruciaal. Het Nationaal MS Fonds steunt veel wetenschappelijke onderzoeken, zoals het onderzoek naar de vorming van MS-laesies in de hersenen. Deze ontstekingen zijn verantwoordelijk voor de afbraak van myeline. Myeline beschermt normaal gesproken de zenuwbanen, maar bij MS worden deze aangetast. Als de myeline beschadigd is, verloopt de zenuwimpuls minder snel of helemaal niet. Een baanbrekend onderzoek, waardoor het ontstaan van MS de komende jaren mogelijk ontrafeld wordt. Dit kan deuren openen voor nieuwe behandelingen voor MS.  

Antonio Luchicchi neurowetenschapper Amsterdam UMC MS Centrum Amsterdam myelineblaren onderzoek

Onmisbare financiële steun 

Het MS Fonds levert, sinds 2022, vier jaar een bijdrage van in totaal 788.800 euro aan het onderzoek van dr. Antonio en zijn collega’s. ‘De verandering die ons werk teweegbrengt in het onderzoek naar MS, vind ik geweldig. Maar wat me het meest motiveert, zijn de mensen met MS met wie ik en mijn collega’s samenwerken. Zij geven mij zoveel energie om hopelijk in de toekomst MS op te lossen. Het is supermoeilijk om financiële steun te krijgen voor dit soort baanbrekende projecten die zich nog in de voorfase bevinden. Het is fantastisch en heel belangrijk dat het Nationaal MS Fonds ook oog heeft voor dit soort onderzoek. Zonder hun bijdrages kunnen we ons onderzoek niet doen.’  

Het onderzoeksteam

Het onderzoeksteam bestaat onder andere uit de gedreven onderzoekers Antonio, Gema en Niels. Op de volgende pagina’s, stellen zij zich aan u voor. U leest hun motivatie om zich dag in dag uit in te zetten voor een toekomst zonder MS.  

Dr. Antonio Luchicchi

Dr. Antonio Luchicchi

Drs. Gema Muñoz González

Drs. Niels Meijns

Bijdragen aan dit onderzoek

Onderzoek naar MS is hard nodig. Maak vandaag nog uw gift over en steun onderzoek naar MS