Wat wij doen

Het Nationaal MS Fonds zet zich dagelijks in voor onderzoek naar MS, het verbeteren van behandelingen, het verhogen van de levenskwaliteit voor mensen met MS en hun naasten, en fondsenwerving.

Hiervoor richten wij ons op vier gebieden.

Onderzoek

Beter leven met MS

Bewustwording

Acties, collecte en evenementen

Onderzoek

Beter leven met MS

Bewustwording

Acties, collecte en evenementen

Wetenschappelijk onderzoek

Er is (nog) geen oplossing voor MS. Daarom initiëren en financieren we wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling en genezing van MS. Centraal staan het vinden van betere behandelmethoden door inzichten naar aanleiding van onderzoek naar oorzaak en oplossing van MS. En onderzoeken naar het verbeteren van de kwaliteit van leven en zorg van mensen met MS. 

Beter leven met MS

Goede MS-zorg draagt bij aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS. Daarom financieren we projecten waarmee professionals hun kennis over MS kunnen vergroten en op maat behandelingen voor kunnen schrijven. Op deze pagina vind je een overzicht hiervan.

We willen niet het accent op de ziekte leggen, maar op de mensen zelf. Op hun veerkracht en op hoe je met fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in je leven met MS om kunt gaan. We vertalen dit voor mensen met MS in de Can Do-gedachte: alleen door positief te zijn en uit te gaan van je mogelijkheden in plaats van je beperkingen, zorg je ervoor dat je de regie over je leven houdt en de MS de baas blijft. Hier vind je onze programma’s en activiteiten voor een beter leven met MS.

Bewustwording en voorlichting

Het MS Fonds heeft sinds de oprichting in 1993 een nationale functie als dé MS-expert. We vinden het belangrijk om mensen met MS en hun naasten voorlichting te geven over de ziekte. Om deze reden zijn wij mede initiator van het platform MS.nl. Het onafhankelijk platform voor alle informatie over MS.

Daarnaast brengen we het magazine MS Leeft uit en organiseren we de Nationale MS Dag. 

Ook zetten we ons in voor meer bewustwording bij mensen met MS en het grote publiek. Meer kennis over MS is essentieel als je MS hebt. Het helpt je betere keuzes maken en meer grip te ervaren op je leven. Meer hierover lees je op de Bewustwording en voorlichting pagina.

Acties, collecte en evenementen

Dit alles kunnen we alleen bereiken met donaties. We hebben verschillende mogelijkheden ontwikkeld om bij te dragen aan een toekomst zonder MS, van periodiek schenken tot meedoen aan een evenement. Zo kan iedereen die zich wil inzetten voor een toekomst zonder MS, kiezen voor een manier die bij hem/haar past.

Nieuwsgierig wat jij kan doen? Via het menu ‘Help Mee’ zie je onze opties.