Remko Brilman wint MS@Work Award 2020

Remko Brilman heeft gisteren de MS@Work Award 2020 gewonnen. Hij ontving de award op de Nationale MS Dag uit handen van schrijver Ronald Giphart. De MS@Work Award is een initiatief van het Nationaal MS Fonds en werd voor de tweede keer uitgereikt.

Het hebben van een baan is enorm belangrijk voor mensen met MS. Het betekent veel voor hen om zich onderdeel te kunnen blijven voelen van de maatschappij. Sociale contacten en een dagelijkse routine houden hen actief en positief, ondanks hun progressieve ziekte en onzekere toekomst. Voor een deel van alle mensen met MS is werken wel mogelijk maar niet zonder een beetje begrip of een kleine of grote aanpassing. Dit kan variëren van flexibele werktijden tot aan het aanbieden van een nieuw, minder belastend, takenpakket en het aanpassen van de werkplek.

Winnaar MS@Work 2020

Remko Brilman is eigenaar van Videobutler uit Amsterdam. Hij werd in juni genomineerd door werknemer Jessica Blanco (39). Remko is begaan met Jessica: ‘Jessica had al wat lichamelijke klachten toen ze 5 jaar geleden bij ons in dienst kwam en na een half jaar bleek dat zij MS had. Voor mij maakte dat geen verschil. We zorgden voor een groter beeldscherm voor Jessica omdat ze problemen had met haar zicht. Werken deed ze vanuit huis. Ik heb een hele gemotiveerde werknemer aan Jessica en wil haar graag behouden.’

Videobutler uit Amsterdam ontving de prijs uit handen van schrijver Ronald Giphart. Giphart schreef dit jaar het boek ‘Wie waarlijk leeft’ als eerbetoon aan zijn moeder met MS. Het is dit jaar 25 jaar geleden dat oud-politica Wijnie Jabaaij haar strijd tegen MS verloor. Eerder al (2006) schreef hij ‘Ik omhels je met duizend armen’ dat ook werd verfilmd. Ook dit boek ging over zijn moeder met MS.

De MS@Work Award

De MS@Work Award is een initiatief van het Nationaal MS Fonds en een middel om aandacht te vragen voor werkgevers die het mogelijk maken voor hun werknemer met MS om te kunnen blijven functioneren op de werkvloer. Er zijn 35 mensen met MS die hun werkgever hebben genomineerd.

Ruim 2.000 bezoekers

Waar voorgaande jaren maximaal 1.000 mensen de Nationale MS Dag bezochten waren dat er dit jaar maar liefst ruim 2.000. Al deze mensen bekeken vanuit huis ruim 20 presentaties en interactieve lezingen over diverse onderwerpen zoals progressieve MS, blaasproblemen en cognitieproblemen bij MS. Het noodgedwongen ‘online’ gaan van de Nationale MS Dag was hiermee voor het Nationaal MS Fonds zeer succesvol.