Ruim een miljoen dankzij collectanten

Tijdens de Nationale MS Dag maakte barman Victor bekend wat de MS Collecte dit jaar heeft opgeleverd: maar liefst €1.047.407,65! 

Opbrengst collecteweek 2022 Nationaal MS Fonds

Ook dit jaar hebben we weer mogen rekenen op de inzet van duizenden collectevrijwilligers. Hier zijn wij ontzettend dankbaar voor!  

Een groot deel van de opbrengst is langs de deuren opgehaald. Bijna 7.200 collectanten collecteerden ‘live’ met de collectebus en de QR-code op het legitimatiebewijs. Dit leverde in totaal €722.276 op.

Digitaal collecteren, met een persoonlijke pagina en mobiel collecteren tijdens de collecteweek waren ook dit jaar weer populair. Deze online manieren van collecteren hebben ruim €160.000 opgebracht! Overige opbrengsten komen onder andere uit Goede Doelen weken en statiegeldacties.

De collecteopbrengsten worden ingezet om de missie van het Nationaal MS Fonds te realiseren: een toekomst zonder MS. Het Nationaal MS Fonds financiert meerdere studies naar deze ziekte. Centraal staan het vinden van betere behandelmethoden en het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met MS 

Opbrengst collecteweek 2022 Nationaal MS Fonds