Steun een onderzoek

Om vooruitgang te boeken in de strijd tegen MS, investeert het Nationaal MS Fonds in innovatieve wetenschappelijke onderzoeken die de oorzaak van MS ontrafelen en leiden naar een oplossing en betere kwaliteit van zorg en leven voor mensen met MS.  
Met jouw organisatie kun je impact maken. Steun een onderzoek of adopteer een deel dat nodig is om het onderzoek mogelijk te maken. Welk onderdeel je ook kiest, wij houden je op de hoogte middels tussentijdse updates.

De mogelijkheden

Priska Zuber
Steun het onderzoek van dr. Priska Zuber: Het versterken van cognitieve revalidatie

Veel mensen met MS hebben cognitieve stoornissen die dagelijkse levenstaken, (zoals koken, werken of plannen,) uitdagend maken. Er is daarom een grote behoefte aan manieren om de cognitieve functies van mensen met MS te behandelen en te optimaliseren. Dit relevante onderzoek brengt de effectiviteit van cognitieve revalidatie bij mensen met MS in kaart.

Door de effectiviteit van cognitieve revalidatieprogramma’s te vergroten, zullen cognitieve problemen bij MS eerder en adequater behandeld worden. Mensen met MS kunnen dan beter functioneren in het dagelijks leven, hebben een grotere kwaliteit van leven én kunnen langer deelnemen aan de maatschappij. 

Oliver Gerlach
Sponsor MRI Scans | onderzoek Dr. Oliver Gerlach

Dr. Oliver Gerlach hoopt met zijn onderzoek de voorspellende factoren voor het ontstaan van nieuwe ruggenmergletsels op te sporen. Waardoor het risico van invaliditeit en de daaraan gekoppelde sociaaleconomische kosten verminderen. Er zijn voor de duur van 48 maanden in totaal 465 uitgebreide MRI-scans van het ruggenmerg nodig van mensen met MS. Deze brengen ruggenmergletsels beter in beeld dan de reguliere MRI-scans.  

Een uitgebreide MRI-scan van het ruggenmerg kost € 400 per scan.
Het totaal aantal benodigde MRI-scans is 465.
Ja, ik adopteer:
1. 10 MRI-scans à. € 4.000
2. 15 MRI-scans à € 6.000
3. 25 MRI-scans à € 10.000

nationaalmsfonds-help-mee-onderzoek
Steun onderzoek naar MS

Op dit moment zijn er 21 lopende
onderzoeken die gefinancierd
worden door het Nationaal MS Fonds
Wil jij een bijdrage leveren aan
een toekomst zonder MS?
Steun dan wetenschappelijk
onderzoek.

Bij wie moet je zijn

Up-to-date blijven over alles wat we doen?

Wat laatste cijfers

1,1 mln.

Totale opbrengst collecte 2023

22

Lopende onderzoeken

+2,5 mln.

Toegekend aan nieuwe onderzoeken