Kom in actie: stuur een MS Lichtbericht aan mensen met MS

Om mensen met MS een hart onder de riem te steken én geld op te halen voor onderzoek naar MS, is het Nationaal MS Fonds de actie MS Lichtberichten gestart. We willen mensen met MS - die dagelijks geconfronteerd worden met beperkingen door MS - laten weten en zien dat ze er niet alleen voor staan.

Een lichtbericht sturen

Iedereen die een donatie doet aan het Nationaal MS Fonds kan een lichtbericht sturen naar iemand met MS. Dit bericht verschijnt vervolgens als een lichtpuntje zichtbaar op een digitale kaart. Met de MS Lichtberichten actie willen we iedereen met MS een hart onder de riem steken en zoveel mogelijk geld ophalen voor méér onderzoek naar oplossingen voor MS.

Tijdens het aanmaken van het MS Lichtbericht kun je ervoor kiezen een bericht te maken voor iemand persoonlijk of voor álle mensen met MS. Alle berichten worden voor iedereen zichtbaar op de kaart. Ons doel is om Nederland te vullen met duizenden lichtpuntjes en aan alle mensen met MS te laten zien dat ze er niet alleen voor staan. Je kunt je bericht ook delen op social media, per mail, sms of WhatsApp. Zo ben je een lichtpuntje voor mensen met MS én inspireer je anderen om ook een lichtbericht te maken.

“MS heeft een enorme impact op mijn dagelijks leven. Een spontaan bakje koffie, gezellig weg met vrienden, sporten… het is niet meer vanzelfsprekend. Een hartverwarmend berichtje betekent zoveel en kan mijn hele dag goedmaken.”

Maricha Kroeske, die op haar 32ste MS kreeg.

Wat gebeurt er met je bijdrage?

Het Nationaal MS Fonds zet zich in voor een toekomst zonder MS. Tot die tijd zijn we er voor de 25.000 mensen die nú met MS leven en hun naasten. We zetten alles op alles om hun kwaliteit van leven en de kwaliteit van zorg te verbeteren. Onderzoek is daarbij de sleutel. Wij ontvangen geen subsidies van de overheid en zijn volledig afhankelijk van donateurs. Jouw gift is onmisbaar en maakt echt verschil.

Ben jij een lichtpuntje voor mensen met MS?

Duizenden lichtpuntjes op de kaart

Bij iedere donatie verschijnt er een lichtpuntje op de digitale kaart van Nederland. Doneer nu via de button hieronder en laat via een persoonlijke boodschap je vriend, familielid, collega of studiegenoot met MS weten dat je aan hem of haar denkt.