Inspiratieplein

Tijdens de Nationale MS Dag vind je op het Inspiratieplein veel bedrijven, organisaties en instellingen die producten en diensten aanbieden die bijdragen aan een betere kwaliteit van leven en je de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van MS presenteren. 

Nationale MS Dag 2021 informatieplein

De volgende organisaties presenteren zich tijdens de Nationale MS Dag:

Cleo, de app voor mensen met MS

Al veertig jaar zet Biogen zich in voor patiënten met neurologische ziektes. We doen veel onderzoek en ontwikkelen medicatie. MS staat centraal binnen Biogen: 25 jaar geleden kwam ons eerste medicijn beschikbaar voor Nederlanders met MS. Daarnaast zijn wij blijven vernieuwen; inmiddels bestaat ons portfolio uit zes medicijnen.

Maar onze ontwikkelingen bestaan niet alleen uit medicijnen. Zo hebben we Cleo ontwikkeld, de app die je helpt om te gaan met jouw leven met MS. In Cleo vind je informatie, patientenverhalen, tips over MS en wellness- en voedingsprogramma’s. Afspraken, medicatie en symptomen volg je in je persoonlijke dagboek.

Cleo kun je gratis downloaden op:

www.cleo-app.nl

2KERR

2KERR is dé specialist in balanstechniek. Met een 2KERR balansrolstoel heb je de bewegingsvrijheid om te genieten van het leven buiten. Samen genieten in de stad, in de natuur of op vakantie, zonder dat je partner/vriend/vriendin als hulpverlener aan het werk moet.

www.2kerr.com 

watvindjijbelangrijk.nl

Leef je leven ook met MS. Wat moet je allemaal bespreken om samen met je behandelaar tot een MS-behandeling te komen die in jouw leven past? Om de belangrijkste onderwerpen op een rijtje te zetten gebruik je de online keuzehulp watvindjijbelangrijk.nl. Leef je leven ook met MS. 

Watvindjijbelangrijk.nl

Orikami |MS sherpa

Orikami is een Nederlandse eHealth organisatie gespecialiseerd in toegepaste data science. We ontwikkelen en implementeren digitale biomarkers om gepersonaliseerde gezondheidszorg mogelijk te maken voor mensen met chronische ziekten zoals multiple sclerose. MS sherpa is een van de eHealth-oplossingen van Orikami. Het is een uniek systeem voor het thuismonitoren van multiple sclerose. Het systeem is bedoeld om de monitoring van mensen met MS te ondersteunen om hen en hun zorgverleners persoonlijk inzicht te geven in de aanwezigheid en het verloop van MS-gerelateerde symptomen.  

 www.orikami.ai en www.mssherpa.nl 

MS Expertisecentrum Nieuw Unicum 

Nieuw Unicum is uniek als het gaat om de zorg, begeleiding, behandeling en ondersteuning van mensen met (primair progressieve) MS. Onze behandelaren zoeken dagelijks samen naar de beste oplossingen ondanks de beperkingen. Dit doen we voor onze 250 bewoners en voor mensen die (nog) zelfstandig thuis wonen. We bieden diensten als MS Zorg op afstand, tijdelijk en langdurend verblijf, (para)medische behandeling, multidisciplinaire screening en de MS Poli psychologie. Mantelzorgers (partners en naasten) van mensen met MS kunnen een training bij ons volgen.

Op de MS-dag kunt u kennismaken met Annelies Schep, zij maakt regelmatig gebruik van tijdelijk verblijf. Ook Lisanne (logopedist), Melloney (psycholoog), Corina en Marielle (MS-verpleegkundigen) kunt u vragen voorleggen. Wilt u advies over bijvoorbeeld een betere zit- of lighouding, dan kunt u terecht bij Afra, onze ergotherapeut. Graag tot ziens bij onze stand!

www.nieuwunicum.nl

Bureau voor Medicinale Cannabis (BMC)  

Het BMC is een overheidsorganisatie en levert medicinale cannabis. Dit is gestandaardiseerde cannabis van hoge kwaliteit, dat op recept verkrijgbaar is in de apotheek. Medicinale cannabis kan o.a. helpen bij het verminderen van pijn, spierspasmen en slaapproblemen.  

www.cannabisbureau.nl 

Reisburo Vakantie & Zorg

Reisburo Vakantie & Zorg organiseert kleinschalige groepsreizen , volledig rolstoeltoegankelijk en altijd met zorg en begeleiding. De reizen variëren in bestemming van busreizen in Nederland tot uitdagende vliegreizen naar bijvoorbeeld Nepal of Costa Rica, maar natuurlijk gaan we ook naar Duitsland, Spanje en Griekenland. 

www.vz-zorgvakanties.nl 

Overcoming MS

Overcoming MS is the world’s leading MS healthy lifestyle charity. Our vision is a world in which every person with MS is empowered to take controle of their health, is making informed lifestyle choices and is living a full and healthy life. 

https://overcomingms.org/ 

De Digitale Buddy van Better Today

Better Today gaat voor een betere kwaliteit van leven mét MS. De Digitale Buddy verbindt mensen met elkaar en biedt gepersonaliseerde inzichten over voeding, bewegen, mentale gezondheid en relaties. Zo stimuleert de Digitale Buddy mensen het beste uit zichzelf te halen. De verzamelde inzichten dragen bij aan wetenschappelijk onderzoek. Samen maken we van elke dag met MS een betere dag: Today is a better day.

www.bettertoday.nl  

Bristol Myers Squibb

Bristol Myers Squibb is een bedrijf dat zich onderscheidt door een unieke biofarmaceutische strategie. Elke dag spannen we ons in om innovatieve geneesmiddelen aan te bieden aan patiënten met ernstige, levensbedreigende ziekten.

mijnms.nl

Sailwise 

Uitdagende watersport voor mensen met een beperking. 

www.sailwise.nl 

Vicair

Vicair is producent van hoogwaardige rolstoelkussens op basis van een unieke luchttechniek. Vicair kussens bieden optimale stabiliteit, comfort en huidbescherming. De kussens zorgen voor een stabiele zitondersteuning. Door de gekozen materialen zijn Vicair kussens extreem lichtgewicht, ademend en eenvoudig machinewasbaar. 

www.vicair.com/nl/

Stichting Klimmen tegen MS

Samen kunnen we in beweging komen tegen MS. Hoe meer mensen zich aansluiten, hoe meer funding we kunnen genereren voor onderzoek. Door dit te doen verkorten we de tijd naar de oplossing. Samen kunnen we de wereld veranderen, een wereld vrij van MS. 

www.klimmentegenms.nl 

MSdeBaas/Sanofi

MSdeBaas is er voor mensen met multiple sclerose (MS) en hun naasten met up-to-date en wetenschappelijk onderbouwde informatie. MSdeBaas is een initiatief van Sanofi Genzyme, in samenwerking met neurologen, MS-verpleegkundigen en mensen met MS.

www.msdebaas.nl

Coloplast BV

Coloplast is al meer dan 60 jaar producent van medische hulpmiddelen op het gebied van continentie- en stomazorg. Dit doen we vanuit een heldere missie: het leven gemakkelijker maken voor mensen met blaas- en/of darmproblemen door voor iedereen een passende oplossing te vinden. Ook blaas- en/of darmproblemen komen vaak voor bij mensen met MS. Zo krijgt 2 op de 3 mensen met MS in meer of mindere mate last van zowel blaas- als darmproblemen.

www.coloplast.nl/ms

Platform MS

Wij zijn een storytelling platform op het gebied van MS met als doel het delen van persoonlijke ervaringsverhalen over Multiple Sclerose.  De input wordt verzorgd door lotgenoten, hun naasten en professionals. Op onze website vind je uitgebreide ervaringsverhalen.

Je vindt ons ook op Instagram: @platformMS.nl en @platformMS.tvWekelijks wordt ons Instagram account overgenomen door een lotgenoot die zijn of haar ervaringen deelt met ons en onze community. Elke maandagavond hebben we tevens een live-uitzending op Instagram waarin we de meest uiteenlopende onderwerpen laagdrempelig bespreekbaar maken. Ons doel is zoveel mogelijk te delen en hiermee (h)erkenning en verbinding te zoeken. 

www.PlatformMS.nl 

MundoRado Reizen

MundoRado Reizen (onderdeel van Stichting Het Buitenhof) is specialist in aangepaste vakanties en organiseert begeleide groepsreizen voor reislustige mensen met een lichamelijke beperking, een mobiliteitsbeperking en/of niet-aangeboren hersenletsel. Natuurlijk zijn reispartners zonder begeleiding- en of zorgvraag ook van harte welkom! 

www.mundoradoreizen.nl 

 

Etac 

Etac is één van ’s werelds toonaangevend ontwikkelaars van ergonomische hulpmiddelen voor kinderen en volwassenen. Wij willen het verschil maken in het leven van mensen door mogelijkheden te creëren waarmee ze het leven kunnen leiden dat ze willen, ongeacht fysieke omstandigheden. Hierbij willen we zorgverleners zoveel mogelijk ontzorgen en de cliënt optimaal gebruiksgemak en comfort laten ervaren. 

www.etac.nl

 

MS Vereniging Nederland

MS Vereniging Nederland is de enige patiëntenvereniging in Nederland voor mensen met MS en hun naasten. Wij komen op voor de belangen van onze 8.000 leden en bevorderen de participatie van mensen met MS in de maatschappij.  

MS Vereniging Nederland is altijd ‘dichtbij’. Wij brengen mensen met MS en direct betrokkenen bij elkaar om kennis en ervaringen te delen. 

https://msvereniging.nl/ 

 

Ottobock Nederland

Al meer dan 100 jaar lang helpt Ottobock mensen met het verbeteren en heroveren van hun mobiliteit. Door de overtuiging dat alles draait om kwaliteit van leven zijn we een mondiale leider geworden in biomedische technologie. Of het nu prothesen, orthesen, rolstoelen, exoskeletten of therapie pakken zijn – onze focus ligt op de mensen die we helpen. 

 Met ons nieuwe Exopulse Mollii Suit hebben we een product dat aanvullend op therapie inzetbaar is. Dit elektrische neuromodulatie-pak, voor het hele lichaam, kan zorgen voor het verminderen van spasticiteit, het activeren van zwakke spieren en voor het verminderen van gerelateerde pijn bij beelden als CVA, MS en CP. 

www.ottobock.nl

TNS revalidatie service

TNS revalidatie service is gespecialiseerd in handgemaakte maatwerk voorzieningen. Met kennis, maatwerk, uitstraling, kwaliteit en persoonlijke benadering maken wij het verschil op deze onpersoonlijke markt van rolstoelen die beheerst wordt door grote investeringsmaatschappijen. 

Je bent niet enkel op zoek naar een product, maar zeker ook naar een fabrikant/leverancier die bij je past. “It’s a good fit”.

www.tnsrijen.nl

 

Toilet Op Maat, dé specialist in toiletoplossingen

Wilt u alles weten over toiletoplossingen? Bezoek dan Toilet Op Maat (TOM) op het inspiratieplein! Wij verwelkomen u graag op onze stand voor een kennismaking en om u te informeren over onze dienstverlening. TOM richt zich op toiletoplossingen voor mensen met een fysieke beperking. Door onze kennis en ervaring kunnen wij deskundig advies geven en maatwerk leveren voor onder andere een spoel/föhn, zorgtoilet en toiletlift. Wij denken met u mee en kijken samen naar de oplossing die het beste aansluit op de zorgvraag, situatie en wensen.

www.toiletopmaat.nl 

MS Zorg Nederland

MS Zorg Nederland is een onafhankelijke organisatie waarbinnen diverse partijen die actief betrokken zijn bij de zorg voor mensen met MS met elkaar samen werken om de meest optimale zorg denkbaar vorm te geven en toegankelijk te maken. De juiste hulp en ondersteuning voor mensen met MS. Vind MS gespecialiseerde zorgverleners in jouw regio met de zorgzoeker op onze website. 

www.mszorgnederland.nl 

Stichting MS Research

Stichting MS Research is dé organisatie die wetenschappelijk onderzoek naar multiple sclerose (MS) financiert en stimuleert. Ook geeft de Stichting objectieve informatie over (leven met) MS en bevordert zij goede zorg voor mensen met MS.

Sinds de oprichting in 1980 is het financieren van onderzoek het hoofddoel van de Stichting. Het kost minimaal € 70.000 per jaar om één wetenschapper een jaar lang onderzoek naar MS te laten doen. In ruim 40 jaar heeft Stichting MS Research in totaal meer dan € 72 miljoen toegekend aan 398 onderzoeken. De Stichting geeft structurele financiële steun aan academische MS-centra gespecialiseerd in zorg en onderzoek en de Hersenbank voor MS.

Zolang er onderzoek is, is er hoop. Draag bij aan een toekomst zónder MS. Onderzoek helpt MS de wereld uit.

https://msresearch.nl/ 

Tiltechniek 

Weet je zeker dat je alle opties hebt bekeken om je eigen regie zoveel mogelijk te behouden of te nemen? Wij kunnen je garanderen dat wij jou het meest passende tilsysteem kunnen aanbieden. Zeker op het gebied van zelfstandig wonen en tillen zijn wij een specialist. Met onze tilsystemen kun je je eigen regie houden en zo lang mogelijk zelfstandig transfers blijven uitvoeren. Al onze adviseurs hebben een medische achtergrond zoals bijvoorbeeld ergotherapie, zij weten dus als geen ander wat er kan spelen. Wij vertalen je situatie naar plafondliften, verrijdbare tilliften, tilbeugels of andere zorghulpmiddelen.

www.tiltechniek.nl 

MedicoHelp, onafhankelijke zorgadviseur.

Uw schakel voor geplande medische zorg en intensieve revalidatie in Duitsland, Spanje en Curaçao. Als vast aanspreekpunt in Nederland begeleiden wij u in het gehele aanvraagtraject om MS revalidatie op maat in het buitenland mogelijk te maken.

www.medicohelp.nl

Rollick

Rollick is uw importeur in innovatieve middelen voor revalidatie en mobiliteit.

www.rollick.biz

Rollz International

Rollz International heeft vele innovatieve loophulpmiddelen, zoals de Rollz Motion Rhythm: een rollator met drie persoonlijk instelbare cues, waarmee neurologische loopstoornissen kunnen worden opgeheven. Daarnaast helpt de Rollz Motion, de rollator en rolstoel in één, vele gebruikers om eropuit te gaan.

www.rollz.nl

Vereniging van Gehandicapte Wintersporters

De Vereniging van Gehandicapte Wintersporters (VGW) biedt mogelijkheden voor het wintersporten met een lichamelijk beperking. Juist voor mensen met een lichamelijk beperkingen is het bedrijven van sport van groot belang. Neem een kijkje op deze website voor de mogelijkheden die wij aanbieden. 

vgw-online.nl

Sfeer compilatie Nationale MS Dag 2021

De Nationale MS Dag werd mede mogelijk gemaakt door:

Logo Biogen sponsor Nationale MS Dag 2022
Bristol Myers Squibb - Nationale MS Dag 2023
Coloplast logo - Nationale MS dag 2022
Roche - Nationale MS Dag 2023
Wat vind jij belangrijk