14.15 uur – Can Do More – Samen sterker in het omgaan met MS

Met MS kun je het gevoel hebben niet meer zelf aan het stuur te zitten. Je kunt sommige dingen niet meer, je hebt anderen nodig. Hoe zorg je dat je de regie over je eigen leven houdt? En hoe kan je partner daarin ondersteunen?

Nationale MS Dag Noelle Kamminga Can Do More

Over de sessie

MS heeft een grote impact op jouw leven en dat van je partner. Je hebt bijvoorbeeld hulp nodig bij dagelijkse handelingen, je bent misschien afhankelijker van je partner dan eerst. Of je kunt de dingen niet meer die je voorheen deed en belangrijk voor je waren.

Het gevoel zelf de regie in handen te hebben in je leven is belangrijk. Daarom ontwikkelt het Nationaal MS Fonds samen met PPEP4ALL Can Do More, een programma voor mensen met MS en hun partner. Het maakt jullie sterker in het omgaan met MS en stelt jullie in staat je kwaliteit van leven te verbeteren.

Noëlle Kamminga, grondlegger van PPEP4ALL, vertelt over de relatie tussen geestelijke en lichamelijke gezondheid en geeft kleine oefeningen waar je thuis gelijk mee aan de slag kunt.

Over de spreker

Dr. Noëlle Kamminga is gz-psycholoog en neurowetenschapper bij Maastricht Universitair Medisch Centrum en grondlegger van PPEP4ALL, een trainingsprogramma voor chronisch zieken en hun partner.

Afbeelding: Jean-Pierre Jans

Sfeer compilatie Nationale MS Dag 2021

De Nationale MS Dag wordt mede mogelijk gemaakt door:

Logo Biogen sponsor Nationale MS Dag 2022
Bristol Myers Squibb - Nationale MS Dag 2023
Coloplast logo - Nationale MS dag 2022
Roche - Nationale MS Dag 2023
Wat vind jij belangrijk