Update over collecteren in coronatijd

Dinsdagavond 3 november hebben premier Rutte en minister De Jonge opnieuw in een persconferentie verteld waar we staan met betrekking tot het coronavirus. Er zijn nieuwe maatregelen aangekondigd die woensdagavond 4 november in zijn gegaan. Deze maatregelen treffen niet onze deur-tot-deur collecte. Deze mag gelukkig doorgaan, mits dit op een veilige en verantwoorde wijze en binnen de maatregelen van de overheid gebeurt.

Hier zijn wij natuurlijk erg blij mee. Want iedere dag ondervinden 25.000 mensen de gevolgen van de zenuwslopende ziekte MS. De eerste symptomen laten zich meestal zien wanneer mensen tussen de 20 en 40 jaar oud zijn. Het is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. Iedere dag telt dus in de strijd tegen MS. En daar is geld voor nodig.

Van 16 t/m 21 november is de MS Collecteweek. Gelukkig is collecteren aan de deur ondanks de aangescherpte maatregelen nog steeds mogelijk! Door het coronavirus zullen er echter wel veel minder collectanten langs de deuren gaan. We bieden daarom meerdere alternatieven aan om coronaproof te collecteren.

24 collecterende fondsen, 1 richtlijn

Alle landelijk collecterende fondsen zijn verenigd in Stichting Collecte Plan (SCP). Bovenstaande richtlijn is opgesteld in overleg met de fondsen die in november en december hun jaarlijkse collecteweek hebben. Dit zijn: Alzheimer Nederland, Het Gehandicapte Kind, Nationaal MS Fonds, Leger des Heils en Kerk in Actie. Wekelijks evalueren de fondsen de stand van zaken rondom het collecteren in coronatijd. De richtlijnen zijn in lijn met de opvatting van de overige landelijk collecterende fondsen binnen het SCP. Zie ook de Handleiding Werken, werven en collecteren in de anderhalve meter samenleving.

Meer weten?

Wil je weten hoe je veilig van deur-tot-deur kunt collecteren?
Of ben je benieuwd naar de andere vormen van collecteren?