HomeVacatures MS.nl(Medisch) redacteur

(Medisch) Redacteur

Wil jij samen met collega-redacteuren verantwoordelijk zijn voor alle content op MS.nl? En ben jij (Medisch) Redacteur geworden omdat schrijven en communicatie je hart heeft? Lees snel verder, want dan is deze vacature jou op het lijf geschreven!

Kantoor Nationaal MS Fonds personeel 2

Over jou

Je bent (Medisch) Redacteur geworden omdat schrijven en communicatie je hart heeft. Je hebt ruime ervaring als redacteur en kennis over en ervaring met verschillende online informatieproducten zoals websites, (patiënten)platformen, communities, social media, e-health en apps.  

Je gaat aan de slag met de volgende taken:

Samen met collega-redacteuren ben je verantwoordelijk voor alle content op MS.nl, in het bijzonder de bibliotheek en het ondersteuningsaanbod. Content wordt in de bouwfase om te beginnen verzameld bij en ingebracht door de partners. De ingebrachte content wordt vervolgens door het redactieteam gecombineerd, waar nodig herordend, herschreven, gevalideerd en geschikt gemaakt voor publicatie op het platform. De redactie werkt hierbij intensief samen met een aantal ervaren vrijwilligers.

Content zal deels gaan verhuizen van de huidige websites naar MS.nl en een aantal sites wordt ook uitgefaseerd. De komst van MS.nl maakt het dan ook noodzakelijk de inhoud en structuur van de bestaande corporates websites van de initiatiefnemers aan te passen. Dit doen partijen zelf, maar als redacteur ben je hierbij wel betrokken.

In de afgelopen periode is door partijen al nagedacht over de inhoud en structuur van content. We beschikken over een rapport content-audit en concept Redactiehandboek. De bibliotheek zal bij lancering uit ongeveer 80 dossiers bestaan, geordend op thema/onderwerp. Een dossier bestaat uit een aantal samenhangende artikelen (8-12). Dossiers over bijvoorbeeld klachten, symptomen, behandelingen, onderzoek, innovatie, wetenschap, complicaties, maatschappelijke participatie en psychosociale onderwerpen.

Je werkt in het bouwjaar primair met de door de partners ingebrachte content, maar er is ook ruimte om nieuwe content te ontwikkelen (op basis van analyse witte vlekken). Je legt content volgens vaste werkprocessen voor aan je collega (4-ogen principe) en aan vaste referenten/ervaringsdeskundigen. Je verwerkt hun feedback en zet als laatste stap de content zelf online, gebruik makend van Drupal contentmanagement systeem. Je helpt mee bij het verder beschrijven van de werkprocessen (redactiehandboek) en draagt bij aan een roadmap en contentstrategie voor het platform. Omdat we informatie ook op maat gaan (leren) aanbieden, stellen we hoge eisen aan de structuur van informatie en consistente metadatering. Hiervoor maken we onder andere gebruik van de Thesaurus Zorg en Welzijn (Nictiz).

MS.nl bevat naast de bibliotheek ook een community. Je stemt af met collega’s die werken aan deze community (communitymanager). Denk aan afstemming tussen de structuur van de bibliotheek en de structuur/groepen in de community, aan het aanbrengen van hyperlinks tussen de bibliotheek en de community en aan de platformbrede consistente toepassing van metadatering. Je werkt ook samen met de communicatie-adviseur, bijvoorbeeld rondom het communicatie- en lanceringsplan. Het gehele team beschikt over een speciaal voor de bouwfase georganiseerd panel met MS-patiënten, hun naasten en professionals. Dit panel biedt vele mogelijkheden voor cocreatie en testwerkzaamheden.

Het schrijven voor social media behoort niet tot je taak. Dit geldt ook voor het ontwikkelen van microcopy, zoals bijvoorbeeld teksten op Home, knopteksten, call to actions en templates voor mailverkeer en notificaties. Er vindt wel afstemming plaats over de platformbrede tone-of-voice.

Wat vragen we van jou?

Je hebt ervaring als (Medisch) Redacteur en bent bekend met gezondheidszorg, bij voorkeur ook met MS en MS-zorg. Je hebt werkervaring in schrijven vanuit het perspectief van patiënten, bijvoorbeeld (patiënten)voorlichting in de vorm van websites, brochures of content voor apps.  

Om deze functie tot een succes te maken heb jij het volgende al verworven: 

 • een relevante (para)medische en/of redactionele opleiding op HBO of WO niveau.
 • minimaal drie jaar ervaring in een functie als (medisch) redacteur of vergelijkbaar. 
 • aantoonbare ervaring met het schrijven van (online) medische teksten in eenvoudig Nederlands (B1 niveau). 
 • Aantoonbare werkervaring en affiniteit met cms-systemen en internetapplicaties.  

Verder beschik je over de volgende competenties: 

 • uitstekende schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid 
 • analytisch vermogen 
 • inlevingsvermogen 
 • plannen en organiseren 
 • samenwerken 
 • nauwkeurig 
 • stressbestendig 

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende en afwisselende baan voor 24-36 uur per week met veel ruimte om met jouw goede ideeën aan de slag te gaan.
 • Een plek in een bevlogen organisatie waarin met veel passie wordt gewerkt aan onze gezamenlijke droom.
 • Veel flexibiliteit in waar en wanneer je werkt, inclusief een thuiswerkvergoeding en laptop.
 • Een gratis gezamenlijke lunch op kantoor.
 • De personeelsvereniging zorgt ervoor dat je zo nu en dan wordt verrast.
 • Ruimte voor persoonlijke groei en het volgen van cursussen.
 • Een jaarcontract met uitzicht op verlenging.
 • Een marktconform salaris, afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring tussen de € 3400,- en € 4669,- bruto per maand, op basis van 36 uur per week.
 • 24 vakantiedagen (o.b.v. fulltime dienstverband).
 • Een voor 2/3e door de werkgever betaalde pensioenregeling.

Wil je reageren of eerst meer informatie?

Enthousiast? Reageer dan direct door je sollicitatie te mailen naar [email protected]. Heb je vragen? Bel dan met afdeling HR op telefoonnummer 010-5919839. We kijken uit naar je reactie!

Meer over MS.nl

MS.nl wordt dé online ingang waar mensen met MS en zorgprofessionals terecht kunnen voor betrouwbare, uitgebreide en volledige informatie over MS. Voor professionals die zelf MS-deskundig zijn, wordt MS.nl een plek waarnaar zij hun patiënten graag verwijzen. Zo wordt MS.nl een betrouwbare vind- en vertrekplaats. MS.nl gaat een scala van diensten bieden: een uitgebreide bibliotheek met betrouwbare informatie, een veilige community en toegang tot een aantrekkelijk en relevant aanbod van trainingen, e-learning en dergelijke.