Vera’s grootste wens: ‘Over vijf jaar open ik mijn eigen banketbakkerij’

Van kleins af aan roept Vera Temmerman (19) dat zij bakker wordt. Ze werkte vanaf haar 12e bij de plaatselijke bakkerij, liep snuffelstage bij een bakkerij in Den Haag en ze heeft inmiddels haar eigen taartenbedrijf ‘Vera’s Bakery’ via Facebook. Ze laat zich door niets of niemand weerhouden, zelfs niet door haar MS.

Vera Temmerman banketbakker - Nationaal MS Fonds

‘Vroeger wilde ik altijd mijn moeder helpen in de keuken. Samen bakten we taarten en cake. Toen ik wat ouder was, voerden mijn ouders de regel in dat ik een taart mocht bakken als ik een 8 of hoger haalde op school. Dat werkte motiverend en zorgde ervoor dat ik gemiddeld een 10 stond voor sommige vakken. Ik bakte zoveel taarten, dat ik besloot ze via Facebook te verkopen.’

Taarten op bestelling

‘In het begin kreeg ik soms een bestelling, maar inmiddels heb ik 800 likes en maak ik veel taarten op bestelling. Het leukst vind ik het maken van gepersonaliseerde taarten die aansluiten bij hobby’s en smaken. Tijdens mijn studie aan de hotelschool heb ik een businessplan geschreven voor Vera’s Bakery. Daaruit bleek dat het écht kan werken. Ik wil de komende jaren de kneepjes van het vak leren, zodat mijn eigen banketbakkerij werkelijkheid wordt.’

Op de hoogte blijven

Blijf op de hoogte van nieuwe onderzoeken, activiteiten en evenementen op het gebied van MS via onze nieuwsbrief. Speciaal voor zorgprofessionals zoals jij verzamelen we 4x per jaar informatie die voor jou relevant is.