Can Do More

Als jij MS hebt, of je partner, heeft dit een grote invloed op je leven. Het brengt onzekerheid en veranderingen met zich mee. Zou jij beter in je vel willen zitten? Minder spanning willen voelen? Volg dan het Can Do More programma, het maakt je sterker in het omgaan met MS.

Can Do More
Can-Do-More-Wil-Jij

Dit is Can Do More

“Wat kan wel?” Dat is de insteek van het Can Do More trainingsprogramma. In acht wekelijkse sessies ga je aan de slag met thema’s als acceptatie, stressmanagement en sociale ondersteuning. Je ontdekt hoe je kunt omgaan met vermoeidheid en onzekerheid. Omdat het programma enkele maanden loopt, kun je thuis zelf technieken uitproberen.

Effecten zijn:

  • je zit lekkerder in je vel
  • je voelt je sterker, meer in control
  • je ervaart een betere balans tussen wat de ziekte van je vraagt en hoe je je leven wilt leiden

Dit geldt voor mensen met MS en partners van mensen met MS.

Voor wie?

  • mensen met MS
  • partners/mantelzorgers van mensen met MS

Can Do More bestaat uit acht sessies in twee groepen: groep A (mensen met MS) en groep B (partners van mensen met MS) De bijeenkomsten zijn op dezelfde tijd, behalve bij de digitale groepen. Elke groep wordt begeleid door een gecertificeerde trainer.

Steef Velders heeft een vrouw met MS en volgde Can Do More:

‘Voor mij was de grootste winst dat ik ervaringen kon delen met lotgenoten’

Lees zijn verhaal >

Steef - Can Do More

Can Do More 2024 

Meld je hier aan voor de wachtlijst van Can Do More. Zodra er nieuwe groepen starten, krijg je bericht van ons. Heb je vragen? Stuur dan een bericht naar [email protected]

Programma

Can Do More bestaat uit acht sessies en een terugkomsessie, dit is de ankersessie. Het programma is gebaseerd op de wetenschappelijk onderzochte methode PPEP4ALL.

Programma Can Do More

Goed om te weten

  • Voor deelname aan Can Do More geldt een eigen bijdrage van €40,-. Elke deelnemer betaalt dit zelf. De verdere kosten voor deelname aan het programma kun je vergoed krijgen.
  • Via de trainer krijg je een factuur voor deelname aan het programma, om in te dienen bij je zorgverzekeraar. Vergoedt de zorgverzekeraar je deelname aan het Can Do More-programma niet, dan vergoedt het Nationaal MS Fonds dit voor jou.
  • We gaan ervan uit dat je het hele programma volgt. Zie hiervoor ook onze algemene voorwaarden.