Weer geslaagde MS-MasterclasS voor neurologen

Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari werd voor de 15de keer de MS-MasterclasS georganiseerd door het MS Centrum Amsterdam. Vijftien neurologen kregen een update over de diagnose en behandeling van MS. Naast presentaties kregen ze veel casuïstiek.

Folder MS MasterclasS - Nationaal MS fonds

Sinds 2008 organiseert het MS Centrum Amsterdam de MS-MasterclasS om Nederlandse neurologen op de hoogte te brengen van de laatste kennis rondom MS. Binnen het MS-veld zijn er de afgelopen jaren behoorlijk veel ontwikkelingen geweest, zoals nieuwe diagnostische criteria en een grote stijging van het aantal ziekte modulerende therapieën. Het stellen van de diagnose MS en het bepalen wie het beste gebaat is bij een bepaalde therapie is er niet gemakkelijker op geworden.

Tijdens de MS-MasterclasS geven de MS-experts van het MS Centrum Amsterdam voordrachten over de diagnose en de behandeling van MS, daarnaast zijn er werkgroepen, waarin de deelnemers in kleine groepjes casuïstiek krijgen. Per keer doen er vijftien deelnemers mee aan de MS-training. Zo blijft het interactieve karakter van de training gewaarborgd. Irene van Balken, neuroloog in Ziekenhuis Rivierenland Tiel, nam deel aan de MS-MasterclasS. ‘Het geeft ontzettend veel energie om twee dagen bij elkaar te zitten met gedreven MS-neurologen om de zorg verder te optimaliseren. Er worden ervaringen uitgewisseld en je krijgt een kijkje in elkaars ‘keuken’. Ik heb weer praktische tips meegenomen voor onze dagelijkse praktijk en ben vol enthousiasme aan de slag deze ook door te voeren.’

Goede kwaliteit van zorg

De MS-MaserclasS is mogelijk door een door een subsidie van het Nationaal MS Fonds. Wij zetten ons in voor een beter leven voor mensen met MS. Goede kwaliteit van zorg in Nederland is hierin belangrijk. ‘Voor het Nationaal MS Fonds is de MS-MasterclasS een mooie manier om ervoor te zorgen dat mensen met MS de beste behandeling mogelijk krijgen’, zegt Rianne Wisgerhof, directrice van het Nationaal MS Fonds.