Wereld MS Dag: Ed Struijlaart helpt MS zichtbaar maken

Het is Wereld MS Dag vandaag! MS is veelal een onzichtbare ziekte. Het thema van Wereld MS Dag is daarom dit jaar ‘mijn onzichtbare MS’. Onze nieuwe ambassadeur Ed Struijlaart wil met zijn podcastserie ‘Leven met MS’ de zichtbaarheid en bewustwording rondom MS vergroten.

Ed Struijlaart is ambassadeur van het Nationaal MS Fonds

Ed Struijlaart: onze nieuwe ambassadeur

Singer-songwriter Ed Struijlaart is sinds vandaag onze nieuwe ambassadeur. MS is helaas geen onbekende ziekte voor de zanger. In 2015 verloor hij zijn neef Michel aan de gevolgen van MS. Na een aantal heftige aanvallen die elkaar in korte periode opvolgden, kon Michel bijna niets meer. Hij verhuisde naar een verzorgingstehuis en al snel werd duidelijk dat het niet beter met hem zou gaan. Hij besloot de regie in eigen handen te nemen en koos voor euthanasie. Bekijk hieronder het videoportret van Ed Struijlaart, waarin hij openhartig vertelt over de lijdensweg van zijn neef Michel.

Videoportret Ed Struijlaart

Podcastserie: Leven met MS

Om de bewustwording en zichtbaarheid rondom MS te vergroten, is Ed gestart met het maken van de podcastserie ‘Leven met MS’. In deze serie spreekt hij uitgebreid met mensen met MS, die hun verhaal achter de ziekte delen. Op deze manier maken we de ziekte zichtbaarder en komt er hopelijk meer aandacht voor MS.

Beluister de podcast

In de eerste aflevering spreekt Ed met Maricha Kroeske. Zij heeft al jaren MS en vertelt over haar leven met deze ziekte.