HomeWil jij Can Do More trainer worden?

Wil jij Can Do More trainer worden?

Het Nationaal MS Fonds ontwikkelt met PPEP4ALL een programma voor mensen met MS en hun partner en/of mantelzorger. Het is een zelfmanagementprogramma van 8 weken dat de kwaliteit van leven zowel voor de persoon met MS als de partner/mantelzorger verbetert.

Can Do Behandelprogramma

Het programma is gebaseerd op het al bestaande, wetenschappelijk bewezen, programma van PPEP4ALL, maar toegespitst op MS, en aangevuld met een module over MS en cognitie. Can Do More is gericht op:

  • beter leven met MS. Mensen stimuleren om de regie over de ziekte in eigen hand te nemen door het versterken van de autonomie, vergroten van zelfredzaamheid, een positieve (Can Do)mentaliteit, een gezonde leefstijl en goede zorg.
  • vermindering van psychische/psychosociale en cognitieve problematiek en hulpbehoefte waardoor groter welbevinden en vermindering van zorgkosten
  • preventie door betere naleving van medische maatregelen en het stimuleren van gezondheidsbevorderend gedrag met als bijkomend effect kostenbesparing
  • vergroting van (arbeids)participatie

Can Do More is de opvolger van het Can Do-programma van het Nationaal MS Fonds dat één weekend besloeg. Het bestaat uit 8 sessies van 1,5 uur, en een ankersessie 3 maanden later.

Momenteel zijn we op zoek naar trainers voor 2023. Ben jij zorgprofessional, heb je ervaring met het werken met mensen met MS en ben je geïnteresseerd om als trainer aan de slag te gaan? Laat het ons weten en we houden je op de hoogte over de mogelijkheden. Meld je aan!

Inschrijven