HomeLeven met MSMS en blaasproblemen

MS en blaasproblemen

Veel mensen met MS krijgen te maken met blaasproblemen. Zij hebben bijvoorbeeld moeite met het ophouden van hun urine, hebben wel aandrang maar kunnen hun blaas niet goed legen of ze kampen met blaasontstekingen.

Met de Zwitserse Cantienica-cursus kun je zelf je blaasklachten aanpakken. Deelnemers werken tijdens de cursus aan een betere lichaamshouding, meer beweeglijkheid en de kracht van hun (dieper gelegen) spierlagen en bekkenbodem. Door hele kleine, zachte oefeningen versterk je de Levator Ani, de onderste laag van de bekkenbodem. Iedereen kan de oefeningen aanleren, omdat ze klein, zacht en precies zijn. De bewegingen zijn van binnenuit en zijn van buitenaf niet te zien. De methode laat klachten verdwijnen of aanzienlijk verminderen en is effectief zowel bij mannen als bij vrouwen.

Aan de slag

De cursus bestaat uit vier wekelijkse lessen van 1,5 uur en is voor iedereen toegankelijk. Door de coronamaatregelen zijn er nog geen nieuwe cursussen ingepland. Zodra dit weer mogelijk is, gaan we hiermee aan de slag. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op per e-mail.